Njihovo letalo, ki je danes zjutraj vzletelo z londonskega letališča, bi moralo pristati v Düsseldorfu, a je zaradi birokratske napake oziroma napačno izpolnjene dokumentacije poletelo v škotski Edinburgh. Letalo so po pristanku poslali nazaj proti jugu, tako so potniki na tako željena düsseldorfska tla stopili z nekajurno zamudo. 

Pri British Airways so že pojasnili, da je za spodrsljaj krivo nemško podjetje WDL Aviation, s katerim sodelujejo pri organizaciji nekaterih letov. Dodali so, da incident preiskujejo oziroma še vedno iščejo krivca za napačen načrt leta. 

Potniki so po poročanju BBC napako spoznali šele ob pristanku v škotski prestolnici, ko jih je po zvočniku presenetil pozdrav »dobrodošli v Edinburghu.« »Potnikom smo se zaradi napake opravičili, vsakega posameznika pa bomo tudi osebno kontaktirali,« so v izjavi za javnost sporočili iz letalske družbe. Pojasnili so še, da pilot v nobenem trenutku ni bil »izgubljen« oziroma ni skrenil s poti, saj je do napake prišlo v dokumentaciji, zato tudi ni bilo težav s kontrolorji zračnega leta.