Transformatorji energije

Ali življenjska energija iz orgonita res lahko reši marsikatero težavo?

Polona Krušec
13. 1. 2019, 13.05
Posodobljeno: 13. 1. 2019, 13.10
Deli članek:

Transformator energije v obliki orgonita ima danes doma lahko vsak. Z njegovo pomočjo naj bi v prostoru in telesu vzpostavljali energijsko, mentalno in duhovno ravnotežje.

facebook
To je eden od mnogih orgonitov, ki jih je Koprivc izdelal za svoje stranke.

Podrobneje nam bo orgonite, te androide, ki imajo sposobnost alkimističnega delovanja, predstavil Robert Koprivc, ki se z njihovo izdelavo ukvarja že skoraj desetletje.

Kaj ga je pritegnilo k njim, nas najprej zanima. »Bil sem na nekem duhovnem predavanju, kjer so med drugim omenjali orgonsko energijo in orgonite. Ta tema me je sila pritegnila, malodane navdušila, zato sem takoj, ko sem prišel domov, začel podrobno raziskovati, in tako sem leto in pol prebiral in študiral vse, kar je povezano z orgonsko energijo in orgoniti,« pravi uvodoma.

Bistveno je ravnovesje

Kmalu je naš sogovornik začel sam izdelovati orgonite, in ker je želel preveriti, kako delujejo na ljudi, jih je podaril nekaj prijateljem. »Ker je bila povratna informacija zelo pozitivna, sem se odločil, da bom s svojim (takrat le) hobijem, danes prav z dejavnostjo, stopil v širšo javnost. Želel sem si namreč, da bi z orgoniti pomagal ljudem. Prek družbenih omrežij sem začel širiti slike orgonitov, ki sem jih izdelal, nakar se je začelo,« pripoveduje.

facebook
Robert Koprivc nam je razložil, zakaj so ga pritegnili orgoniti in kaj vse lahko z njimi rešujemo.

Naslednje vprašanje, ki nas zanima, je seveda, kaj sploh orgoniti so. »V bistvu so nekakšni transformatorji energije, ki je okoli nas. To subtilno vseprisotno energijo preobrazijo v za človeka bolj zaznavno življenjsko energijo, jo okrepijo. Pravzaprav energijo, ki 'stopi' vanje, prek kovinskih opilkov, ki so sestavni del orgonitov, prefiltrirajo, prečistijo, spotoma 'poberejo' še vibracije kristalov, ki so tudi vgrajeni v orgonite, nakar v prostor 'pošljejo' čisto, zdravilno, pozitivno energijo, ki človeka in njegovo okolje podpira pri vsem – deležni smo zaščite, zdravja in miru,« pojasnjuje in dodaja, da je bistvo v zagotavljanju ravnotežja. »Ko se enkrat zaradi čiste energije, ki prihaja iz orgonita, vzpostavi ravnovesje, je človeku omogočeno, da vzpostavi tudi svoje osebno energetsko ravnotežje, oziroma se mu ponudi možnost, da se ozdravi od obolenj, ki ga pestijo.«

Kaj pravi na kritike

Med opisovanjem orgonitov Robert Koprivc omeni tudi Wilhelma Reicha, ki je v svojih raziskavah po naključju odkril tovrstno energijo in jo poimenoval orgon. Zaradi tega velja za očeta orgonske energije, orgonitov in vsega, kar je vezano na orgon. »Vendar Reich ni bil prvi niti zadnji raziskovalec, ki je naletel na to energijo. Že veliko pred njim, sploh na Vzhodu, so pričali o življenjski energiji. Recimo, da je orgonska energija evropska beseda za prano, či, eter, ki so nekoliko bolj uveljavljeni izrazi,« pojasnjuje.

Reicha so sicer spremljale hude kritike. Ameriško ministrstvo za javno zdravje je zanj celo izdalo sodno prepoved ukvarjanja z orgoniti in širjenja ali izvajanja vseh praks v povezavi z njimi, saj da je vse skupaj prevara. Ker je Reich prekršil prepoved, je bil celo obsojen na dve leti zapora.

A Koprivc pravi, da to njegove vere v pozitivno delovanje orgonske energije in orgonitov ne omaje, saj da že iz prakse vidi, kaj vse se dogaja ljudem, ki si jih omislijo. »Sam imam vedenje, da so Američani Reicha diskreditirali zato, ker so od njega zahtevali, naj naredi orgonske topove, s katerimi bi manipulirali vreme, a tega ni hotel, in tako so ga napadli ter razglasili za čudaka in prevaranta,« dodaja. Pove nam še, da danes obstajajo tehnične aparature, s katerimi je možno dokazati delovanje orgonitov, in da je zanj to dovolj trdno zagotovilo, da nekaj funkcionira.

Kontroverzne terapije

Poglejmo, kako je deloval Reich. Orgonski akumulator, ki ga je izdelal, je uporabljal v svoji psihiatrični praksi. Najprej ga je sicer testiral na miših z rakom, saj naj bi po njegovem mnenju naprava raka ozdravila. Čeprav ni imel licence za opravljanje medicinskih dejavnosti, je leta 1941 začel poskuse izvajati tudi na ljudeh, ki so trpeli za shizofrenijo ali različnimi oblikami raka. Kmalu zatem so ga prijavili oblastem zaradi dela brez licence, Reich pa je bil zaradi tega užaljen, saj je menil, da je razvil veličastno združeno teorijo o fizičnem in psihičnem zdravju.

Za konec nam sogovornik Robert Koprivc pove še, da so orgoniti, če gre za osebni obesek, dostopni že po ceni okoli 20 evrov, medtem ko so večji, če govorimo o amuletih, orgonitnih stožcih ali orgonitnih podstavkih, nekoliko dražji, cene segajo nekje do 100 evrov. Pomagali pa so že pri duševnih težavah (depresiji, anksioznosti), menda tudi pri hiperaktivnosti otrok, ščitili naj bi pred elektromagnetnim sevanjem, negativno energijo drugih ljudi, podpirali in krepili naj bi imunski sistem …

Orgoniti in rak

»Izjemne rezultate opažamo pri nespečnosti, nekaterih kroničnih boleznih, številnih psihičnih stanjih. Skratka, včasih učinek orgonitov še mene preseneča, ko slišim zgodbe zadovoljnih uporabnikov,« pravi Koprivc. Ob robu pogovora doda, da sam sicer uporabe orgonitov pri hujših boleznih, sploh takih, kot je rak, ne bi priporočal. »Pri tako težkih diagnozah si ljudem ne upam dati zagotovila, da se bo zgodilo ozdravljenje, to ne bi bilo pošteno do njih,« poudari.