Zanimivosti

Kje boste pa vi letos preživeli najdaljšo noč?

Zoran Franc
26. 12. 2018, 13.50
Deli članek:

Le še nekaj dni nas loči od konca starega in začetka novega leta. Kako bo za silvestrovo poskrbljeno na prostem v večjih slovenskih krajih?

Dreamstime
Fotografija je simbolična

Ja, res lahko začnemo odštevati do novega leta, saj ni ostalo prav veliko dni. Hitro izpolnite še stare (za)obljube in se na skok v novo leto čim bolje pripravite. Vas gloda misel, kje bi preživeli najdaljšo noč v letu, in stetako kot lani s prijatelji še neusklajeni glede končne lokacije? Razkrivamo vam, kaj vse se bo letos dogajalo na prostem, da bo izbira morda za odtenek lažja.

Ljubljana

Če se boste za silvestrovo odpravili v Ljubljano, se pripravite na prešerno vzdušje že od 16. ure dalje. Na Kongresnem trgu se zabava za otroke in starše začne ob 16. uri, s prihodom dedka Mraza in pravljičnih junakov. Ogledali si boste lahko tudi glasbene nastope otrok. Večerna silvestrovanja se začnejo ob 21. uri. Na voljo boste imeli štiri različna prizorišča. Na Kongresnem trgu vas bosta zabavali Anabel in Nika Zorjan, po polnoči pa bo nastopila še skupina Victory. Na Mestnem trgu boste lahko prisluhnili Maraayi & Jazzilaz ter Klari Jazbec. Na Pogačarjevem trgu vas bosta pričakali skupini Gala kvintet ter France in Krila, na Trgu francoske revolucije pa bodo nastopili Super Action Heroes, Red Five Point Star in Elvis Jackson.

Dreamstime
Po polnoči se boste lahko zabavali z Victory.

Maribor

Če se boste odpravili silvestrovat na Štajersko, pričakujte edinstveno doživetje, ki vam ga pripravljajo na največjem slovenskem trgu, Trgu Leona Štuklja. Za nepozabno zabavo bo vse od 21. ure skrbela Nuša Derenda in ob 0.30 se bo zabava nadaljevala s skupino Pop Design.

Celje

Z otroki boste lahko silvestrovali že vse od jutra, saj bodo za čarobno silvestrovanje poskrbeli v Pravljični deželi. Zabava z Romano Kranjčan bo potekala vse do 13. ure. Nato sledi nekaj premora, da se spočijete in uredite za pravo silvestrovanje, ki bo potekalo od 22. ure na Krekovem trgu. Zabavala vas bo skupina Rok 'n' Band.

Piran

Čudovito slovensko malo obmorsko mestece bo zabavo priredilo ob 22. uri na Tartinijevem trgu. Tam bodo skupaj z vami v novo leto stopili Manouche in Slavko Ivančič.

Dreamstime
Vabljeni na Tartinijev trg, kjer se bo zabava začela ob 22. uri.

Bled

Na Bledu se bo uradno silvestrovanje na Jezerski promenadi začelo ob 22. uri. Za nepozabno zabavo do jutranjih ur bo poskrbel S.O.S. Kvintet.  

Kranj

Na odštevanje zadnjih ur in minut vas vabijo tudi v Kranj, kjer vas pričakujejo na Glavnem trgu, vse od 22. ure dalje. Tam bo za zabavo skrbel Marko Vozelj, skupaj z Mojstri.

Koper

V Kopru vas na Carpacciovem trgu pričakujejo vse od 20. ure. Za zabavo bodo skrbeli Kingstoni, tem pa se bo na odru pridružil tudi gost presenečenja. Ob polnoči obljubljajo čarobni ognjemet.

Dreamstime
Tudi letos vas vabijo na največjo novoletno zabavo, ki bo na Trgu Leona Štuklja.