Znanilka smrti

VIDEO: Konec sveta vse bližje, uresničila se je 2000 let stara prerokba

S.R.
12. 9. 2018, 12.50
Posodobljeno: 12. 9. 2018, 13.06
Deli članek:

V Izraelu se je po trditvah organizacije The Temple Institute uresničila 2000 let stara prerokba, ki predstavlja novo stopničko na poti proti koncu sveta.

Profimedia
Bogaboječi kristjani so "na varnem."

Izraelska verska organizacija The Temple Institute, ki je z vsem srcem predana »svetemu templju v Jeruzalemu,« je nedavno ponosno razodela, da se je po 2000 letih čakanja in upanja v Sveti deželi vendarle skotila rdeča junica. Rdeča junica oziroma telica je, tako verjamejo teologi in verski zanesenjaki, eden ključnih elementov biblične prerokbe, ki napoveduje Jezusov drugi prihod in posledično konec sveta.

Kamenček v mozaiku

Če gre verjeti hebrejski Bibliji, se bodo dogodki pred končno apokalipso odvili v naslednjem vrstnem redu. Po 2000 letih se bodo Judje vrnili v Izrael (kljukica), sveti tempelj bo obnovljen, v sedmih letih naravnih katastrof bodo umrle milijarde ljudi, svetu bo zavladal antikrist, sledila pa bo harmagedonska bitka, ki bo potekala v bližini Izraela. Nekje na tej točki se bo vrnil Jezus, ki bo potolkel Satanovo vojsko in prevzel nadzor nad sodnim dnem. Judje so se sicer že vrnili v Sveto deželo, a jim pred obnovo svetega templja manjka še en kamenček v mozaiku. Prerokba namreč napoveduje tudi, da se bo pred obnovo skotila »popolnoma« rdeča junica. Zdaj so jo dobili, trdijo!

YouTube
Skotila se je 28. avgusta.

Pod drobnogledom rabinov

Ko prerokba govori o »popolni« rdeči junici, govori o točno tem, junici, ki je popolnoma rdeča in brezmadežna. Da bi jo šteli za junico, vredno bibličnega statusa, mora biti »enotne barve,« kar z vrsto različnih testov preverijo sami rabini. Njene dlake – dovoljeno je, da se pojavijo največ tri bele ali črne dlake – pa morajo rasti povsem ravno, kar je znak, da še ni bila vprežena v jarem. Takšna telica bi v naravi seveda predstavljala anomalijo, a verski zanesenjaki pred biologijo in evolucijo niso in ne bodo klonili. Svojevrstna ironija je namreč ta, da si mnogi rdečo junico želijo vzrediti sami. Eden teh je krščanski revivalist in pastor Clyde Lott iz ameriške zvezne države Misisipi, ki organizacijo The Temple Institute že leta zalaga z novimi primerki rdečih krav, ki jih v bizarni želji po čimprejšnjem koncu sveta z ladjami preko luže redno dostavlja v Sveto deželo.

Reuters
Rabini jo lahko kadar koli v prihodnosti diskvalificirajo (fotografija je simbolična).

Pastriji z inštituta so zdaj na youtubu objavili posnetek, v katerem trdijo, da se je 28. avgusta 2018 v Izraelu skotila »popolnoma rdeča junica.« Izvedenci iz vrst rabinov so jo proučili, trdijo pri inštitutu, in odločili, da je vredna naziva kandidatke za preroško telico. Zatrjujejo, da jo bodo čez tri mesece, ko bo nekoliko zrasla, znova temeljito pregledali. Poudarjajo, da lahko junico, čeprav trenutno izpolnjuje stroge zahteve iz prerokbe, kadar koli v prihodnosti »zaradi naravnih vzrokov diskvalificirajo.« Zaenkrat ni znano, ali je pri rojstvu te svete telice sodelovala črnogleda roka pastorja Lotta.

Rabin Chain Richman, direktor inštituta, je trdno prepričan, da je zdaj pravi čas za obnovo svetega templja, ki nas bo končno popeljal v čas, ko bodo vsi bogaboječi kristjani, tako živi kot mrtvi, dočakali vnebovzetje ter se Jezusu pridružili v nebesih. To je tudi čas, ko bodo brezbožniki pristali v večnem peklu.