Vsega imajo dovolj!

Minibari se poslavljajo iz hotelskih sob, saj gosti steklenice polnijo z urinom

S.R.
12. 9. 2018, 09.58
Posodobljeno: 12. 9. 2018, 10.01
Deli članek:

Na vzhodni obali Španije so glave staknili hotelirji, ogorčeni nad ravnanjem turistov.

Profimedia
Nadomestili jih bodo prodajni avtomati.

Hotelirji na Costa Blanci, 200 kilometrov dolgemu obalnemu pasu v španski provinci Alicante, so se združili v boju proti nemarnim in predvsem stiskaškim turistom. Ti, šlo naj bi predvsem za britanske turiste, steklenice iz minibarov, potem ko jih izpraznijo, ponovno napolnijo z lastnim urinom, vodo in drugimi tekočinami, da bi se tako izognili plačilu pogosto zajetnega računa, razkriva raziskava združenja hotelirjev Hosbec, v katerem so združeni hoteli na Costa Blanci in v Benidormu.

Lastniki hotelov zdaj snujejo načrt, kako bi to umazano lopovščino preprečili. Sklenili so, da bodo minibare iz hotelskih sob kar odstranili, na hodnike in v recepcije pa bodo postavili prodajne avtomate. V Španiji po spremembi zakonodaje leta 2015 minibari v hotelskih sobah namreč niso več obvezna oprema, temveč spadajo med neobvezne storitve.

Raziskava je nepresenetljivo razkrila tudi, da gostje v hotelih na Costa Blanci redno kradejo brisače, pri samopostrežnem zajtrku pa si s hrano poleg želodcev radi napolnijo tudi žepe, da lahko nato brezplačno zobajo tudi čez dan.