Kruta realnost

VIDEO: Pred očmi domovine raztresel tone lubenic

M.V.
25. 7. 2018, 14.45
Posodobljeno: 25. 7. 2018, 14.57
Deli članek:

Nogometna evforija na Hrvaškem počasi pojenja, saj se je življenje ljudi začelo vračati v ustaljene tirnice. Nič ne prežene krute realnosti.

STA
Na vrtovih so tudi lubenice.

Mladi slavonski kmetovalec Antonio Gvozdić je na svojem Facebook profilu objavil posnetek, ki je hitro zaokrožil po socialnem omrežju. Na posnetku prikazuje stresanje odvečnih lubenic s traktorske prikolice. Kmetovalec je potožil, da se je za to potezo odločil, ker lubenic nima komu prodati. Antonio, ki na poljih dela skupaj z očetom Marijanom se sprašuje "kje najti voljo za obstoj v tej državi in ukvarjanje s kmetijstvom, ko v 20. letu svojega življenja doživljam takšne stvari." Pojasnil je, da so morali odvreči kar 25 ton lubenic.

"V trgovinskih verigah se prodajajo lubenice iz Marka, Albanije, Grčije in ostalih držav. Razmislimo malo, kaj kupujemo, pa se bodo tudi oni zamislili, kaj prodajajo. Berimo deklaracije in kupujmo domače proizvode, saj je to edini način za rešitev hrvaškega kmetijstvca," je pod posnetek zapisal Gvozdić. Popolna ironija je dosežena z glasbeno spremljavo posnetka, saj je Antonio uporabil zimzeleno himno hrvaške neodvisnosti Moja domovina.