Lev

Rojeni za razkošje

B.J.
24. 7. 2018, 21.15
Deli članek:

Levi in levinje se radi počutijo kraljevsko. Ljubijo razkošje, žareče barve ter poveličujejo vse, kar jih obdaja. Prav tako želijo biti vedno v središču pozornosti.

Dreamstime
Kadar imamo opravka z levom, je vedno treba računati na določeno mero podrejenosti.

V zodiaku lev predstavlja poosebljenje resničnega »jaza«. Levi so zato usmerjeni predvsem k sebi in so prepričani, da se svet vrti prvenstveno okoli njih.

Kljub izraženi egocentričnosti in zanimanju le za tisto, kar zadeva njih same, pa so levi plemeniti in velikodušni, radi imajo razkošje in zaradi tega često podležejo nečemu, kar je lepo samo na prvi pogled.

DOM KOT PALAČA

Levji okus je zelo izbran in tudi precej drag. Levi so odlični gostitelji in bi najraje živeli v palači, okrašeni z zlatom, stopali po dragocenih tleh in pili vrhunska vina iz kristalnih kozarcev. Torej ljubijo veliko hišo, po možnosti postavljeno na hribčku na sončni strani, s čudovitim pogledom na naravo. Če živijo v stanovanju, so najraje v višjem nadstropju, z obilico sončne svetlobe. V svojem prostoru dominirajo, zato ga radi napolnijo z dragocenimi materiali. So zelo samovšečni, zato po navadi njihov dom krasijo tudi velika ogledala, ki dajejo občutek večjega prostora.

VSEPOVSOD KRALJUJE

Tipičnega leva spoznamo po njegovem odnosu do okolice. Ob prihodu v lokal ne bo švignil s pogledom po kotičkih, kam bi se lahko umaknil – ustavil se bo sredi prostora, se samozavestno in pomenljivo ozrl okoli ter morda kaj glasno komentiral. Popolnoma samo po sebi umevno mu je, da se bodo pogledi usmerili nanj. Tega se tudi zaveda, zato ima življenje za gledališče, kjer igra glavno vlogo seveda on sam.

Ko sede za mizo, se ugodno počuti le na čelu ali najvidnejšem mestu družbe, kar pomeni, da je s sabo dovolj zadovoljen. Lev se namreč, če s svojim lastnim videzom ni zadovoljen, v javnosti najraje sploh ne pokaže.

Njegov videz mora biti torej predvsem bleščeč. Zaradi tega ne pozna cenenih oblačil, ampak gre pri njegovi izbiri vedno za prave znamke, rad se oblači v žive in ognjevite barve, veliko pa daje tudi na okrasje. Ne smemo pozabiti na zlato: lev je simbolično povezan tako z močjo kot s Soncem, oboje pa ponazarja prav zlato.

DELA NEUMORNO

Pri svojem delu levi nimajo čudežnih rešitev, zato je njihova nepremagljivost le maska, s katero se poskušajo zavarovati pred možnostjo poraza, ki bolj kot kaj drugega prizadene njihov ponos. Če naj bi se počutili dobro in bili pri delu še uspešnejši kot po navadi, jih je treba občudovati in bodriti. Prav tako ne marajo samote. Radi imajo posle, pri katerih se bodo lahko izkazali, če pa niso na vodilnem mestu, jim moramo pustiti čim več iniciative in svobode odločanja. To se pri poslovanju z levom navadno dobro obrestuje. 

Levi so izjemno delavni, ni jih treba posebej spodbujati, ne ustavljajo se pred ovirami, niso površni in vedno opravijo delo do konca. Ponosni so na uspehe in niso malenkostni. Pri poslih ne želijo biti opazovalci, ampak se hočejo aktivno udeleževati in pri tem pustiti svoj neizbrisen pečat. Kot dobri organizatorji znajo vedno pravilno razdeliti zadolžitve.