Razgibano poletje

Igralka Maruša Majer nikamor brez knjig

Teja Pelko / Novice Svet24
24. 7. 2018, 20.50
Deli članek:

Maruša velja za eno izmed najboljših igralk, kar dokazujejo tudi osvojene nagrade.

M24/Marko Vavpotič
aruša bo osvojeno zlato areno proslavila s prijatelji in družino.

Za vlogo Mare v filmu Ivan režiserja Janeza Burgerja je bila na lanskem Berlinalu uvrščena med deset izjemnih evropskih mladih igralcev, dobila je tudi vesno, v soboto pa je v Pulju prejela še zlato areno.

»Občutki so čudoviti, saj je to ogromen dogodek, ki nima primere pri nas v Sloveniji. Mislim, da je to eno veliko priznanje zame pa tudi za celotno ekipo, ki je delala ta film,« nam je po osvojeni lovoriki povedala Maruša, ki je 65. filmski festival v Pulju užila v celoti. »Tu sem preživela ves teden. Gledala sem filme, se kopala. Bila sem na počitnicah. Krasno vzdušje je,« nam je razkrila igralka. Osvojeno nagrado bo postavila doma na polico, na kateri ima trenutno kar precej prostora, saj je ravno »naredila generalko«, v kateri je vrgla stran ogromno stvari.

Staragara
Prizor iz filma Ivan

Zdaj Marušo čaka teden dni snemanja filma, potem pa si bo privoščila še malo oddiha. »S fantom Matjažem Ivanišinom bova verjetno šla malo po festivalih in se morda podala še na kakšno turo z avtomobilom,« nam je zaupala. Sam kraj oddiha Maruši ni pomemben. »Meni je vseeno, kam grem. Zame je sanjski dopust tam, kjer se dobro počutim, kjerkoli, kjer mi uspe najti trenutek miru in sem zadovoljna, da je mir in mi ni treba ničesar početi,« pravi igralka, ki sicer s sabo vedno nosi delo. »Zmeraj gre z mano tudi kovček knjig. Nimam kaj. Je pa dobro, da se človek malo izklopi tu pa tam, saj gre potem lažje nazaj, s svežo glavo,« se zaveda Maruša.