Življenjski slog

Mirela s Kmetije je danes neprepoznavna

V.M.
24. 7. 2018, 20.15
Deli članek:

Se še spomnite tekmovalke Mirele Rajak, ki je lani nastopila v resničnostnem šovu Kmetija? Njen cilj je bil, da bi osvojila glavno nagrado, ki bi jo porabila za čim boljšo zdravstveno obravnavo svoje takrat triletne hčerke z motnjo v razvoju.

Osebni arhiv
Bi jo prepoznali na ulici?

Žal te ni osvojila, se je pa po Kmetiji lotila osebne preobrazbe.

V letu dni je izgubila veliko kilogramov in postala skoraj neprepoznavna v primerjavi s svojim videzom v Kmetiji. V enem od svojih zapisov na instagramu, kjer je tudi delila fotografijo, ko je imela 78 kilogramov in zdaj, ko jih ima 14 manj, je zapisala: »Ponosna nase ... svoj uspeh ... Menim, da smo vse mamice lepe, a sem vedno imela v glavi besede – kaj pa če, lahko bi ... Včasih sem bila brez energije, utrujena, zaspana in nezadovoljna v svoji 'preveliki koži' ... danes sem druga oseba, polna energije, nasmejana in predvsem zadovoljna s sabo. Bodite tudi vi zadovoljni s sabo, polni energije in nasmejani. Tako malo je potrebno, da je človek zadovoljen sam s sabo ... jaz sem!«

Instagram
Mirela je z ustrezno prehrano in gibanjem korenito spremenila svoj videz.

Kako ji je uspelo?

Mirela kilogramov ni klestila z dietami ali štetjem kalorij, ampak – kot je razkrila za Svet24.si – tako, da je jedla večkrat dnevno manjše porcije, pri čemer je iz prehrane izločila sladke stvari, povečala pa uživanje zelenjave in piščančjega mesa. Ob tem je bila tudi telesno aktivna.

»Včasih sem tekla, hodila na sprehode z otroki, se sprehajala. Enajst mesecev sem potrebovala za današnji videz, vendar še ne bom odnehala. Začela sem obiskovati tudi fitnes, ker želim utrditi telo,« je pojasnila Mirela, ki ima pri tem tudi polno podporo družine. »Moja družina in sorodniki so ponosni na moj uspeh in jekleno voljo. Vsi mi rečejo, da sem se posušila, ob čemer se vedno nasmehnem, saj menim, da sem dala svojemu telesu, kar potrebuje, in telo mi je povrnilo z enako mero,« nam je za konec še zaupala Mirela.