Svet slave

FOTO: Zvezdniki, ki jim je bilo rečeno, da morajo na dieto

Teja Pelko / Novice Svet24
24. 7. 2018, 07.10
Deli članek:

Svet zabave je bleščeč samo navzven, navznoter pa zna biti zelo gnil.

Reuters
Jennifer Lopez

Ne le da se od znanih obrazov pričakuje večna mladost, pogosto so postavljeni tudi pred zelo nevarne zahteve po izgubi kilogramov. Oglejmo si nekaj takšnih primerov in odzive zvezdnikov nanje.

Igralki Jennifer Lopez so na začetku kariere ljudje iz zabavne industrije večkrat dejali, da mora izgubiti kilograme. A se je temu uprla. Enkrat ji je to svetoval tudi njen menedžer. V hipu ga je odpustila.

Reuters
Chris Pratt

Preden je postal mišičnjak, je igralec Chris Pratt zaradi buckaste postave izgubil kar nekaj vlog. Ko se je potegoval za vlogo Scotta Hatteberga v filmu Moneyball, so mu direktno rekli, da ga ne bodo vzeli, ker je preveč debel. To je vzel kot motivacijo in zdravje končno postavil na prvo mesto, s tem pa je vzcvetela tudi njegova kariera.

Reuters
Jason Segel

Igralcu Jasonu Seglu so za film Petletna zaroka (v katerim je igral ob Emily Blunt) svetovali, naj izgubi vsaj 15 kilogramov, saj se jim ni zdelo realistično, da bi bil lahko nekdo, ki je malce bolj popolnjen, v romantični zvezi s takšno lepotico. Zahtevam je ugodil, a kasneje dejal, da je bil povsem zadovoljen s svojim prvotnim videzom.

Reuters
Kate Winslet

Kate Winslet je velikokrat slišala kritike, ker ni videti kot tipična hollywoodska igralka. Ko je bila stara komaj 14 let, ji je učitelj igre dejal, da ima morda pred sabo še kar solidno kariero, če se bo zadovoljila z vlogami buckic.

Reuters
Jennifer Lawrence

Igralko Jennifer Lawrence so tudi večkrat kritizirali zaradi telesne teže. Nekoč so ji celo predložili njene napol gole posnetke in ji dejali, naj jih uporabi kot motivacijo za hujšanje. Zdaj vsakemu, ki omeni besedo dieta, odvrne, naj odj***.

Reuters
Karlie Kloss

O tem, kako nemogoče je ugoditi ljudem, priča zgodba supermanekenke Karlie Kloss. V istem dnevu so ji namreč na castingu dejali, da je preveč suha in tudi da je preveč debela. S tovrstnimi zahtevami se sicer ne obremenjuje. Na prvo mesto postavlja sebe in svoje zdravje.

Reuters
Patricia Arquette

Igralki Patricii Arquette je eden od producentov televizijske serije Medium pred začetkom snemanja dejal, da mora nekaj narediti glede svoje teže. Odvrnila mu je: »Zakaj? Gre za mamo treh otrok.« Vlogo je dobila.

Reuters
Margot Robbie

Igralki Margot Robbie so za vlogo Jane v filmu Legenda o Tarzanu dejali, da mora izgubiti nekaj kilogramov. A ni popustila pod pritiskom, dala pa jim je tudi odličen argument: »Film se dogaja v 19. stoletju. Če ima nekaj odvečnih kilogramov, je to samo dobro.«