Televizija Slovenija

Miša Molk v igri za zelo pomemben direktorski stolček

G.G./STA
25. 7. 2018, 14.22
Posodobljeno: 25. 7. 2018, 14.28
Deli članek:

Na razpis za direktorja Televizije Slovenija so se prijavili štirje kandidati, so sporočili z RTVS in dodali, da so bile vse štiri prijave oddane pravočasno in so popolne.

Žiga Culiberg
Miša Molk je razvedrilni program vodila kar osem let: od leta 1996 do 2004, ko jo je nasledil prav Vanja Vardjan.

Po poročanju medijev naj bi se prijavili voditeljica Miša Molk, svetovalka direktorja časnika Večer Katja Šeruga, odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV centru Zoran Medved in režiser s Koroške Uroš Zavodnik.

RTVS išče direktorja televizije, ker je Ljerka Bizilj 4. junija predčasno končala direktorski mandat. Prvi razpis za njenega naslednika je bil objavljen spomladi, nanj pa sta pravočasno prispeli dve popolni prijavi - donedavne urednice televizijskih dnevnoinformativnih oddaj Mojce Šetinc Pašek in Zorana Medveda.

Stoparja niso potrdili 

Generalnega direktorja RTVS Igorja Kadunca očitno ni prepričal nobeden od njiju, namesto tega pa je skušal pridobiti soglasje programskega sveta, da bi za v. d. direktorja imenoval odgovornega urednika prvega programa nacionalnega radia Andreja Stoparja. Toda programski svet ni dal soglasja.

Direktorja televizije ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 glasov podpore.