VARUH DOMA

Za popolno osvežitev, zdravje in dobro počutje

Zoran Franc / Novice Svet24
9. 6. 2018, 09.59
Deli članek:

To zelišče preprosto morate imeti v svojem domu, ne glede na to, ali je pomlad, poletje, jesen ali zima. V spomladanskih dneh bo privabljala s prijetnim vonjem in svežino, pozimi nas bo mirila in grela.

Dreamstime
Nekaj metinih listov prežvečite in tako osvežite svoj dah.

Skoraj težko si predstavljamo limonado brez zelenih lističev, ki še izboljšajo njen okus, nas pa v vročih dneh poletja, ki bo kmalu tu, nežno pobožajo po brbončicah in ohladijo. A ne pozabimo, da mete ne odlikuje le okus, temveč tudi številni pozitivni učinki na naše počutje. Preverite, kje vse jo lahko uporabite!

UJETA V LED

Zagotovo ste že kje videli izvirne dekoracije iz ledu, ki so namenjene za hlajenje pijač. Preizkusite tudi tale trik! V posodico za pripravo ledenih kock v vsak predalček najprej položite nekoliko pomečkan metin listič, nato v modelčke nalijte vodo in po želji dodajte nekaj limoninega soka ter postavite v zamrzovalnik. Rezultat vas bo zagotovo navdušil.

Osvežite poletne koktajle z lističi mete, ki ste jih prej blago zmečkali med prsti. Nekaj pa jih vsekakor uporabite za okras. Odlično se bodo dopolnjevali z ledenimi kockami.

STOP MRAVLJAM

Ali ste vedeli, da mravlje ne marajo vonja mete? Če teh nadležnih obiskovalk ne želite v svojem domu, namestite metine lističe po vogalih, kjer mravlje vstopajo v vaš dom. Z meto pa se boste odlično obranili tudi pred drugimi žuželkami. Prav tako ni pogodu muham in komarjem, njena bližina jih bo odvrnila od obiska vašega doma.

KOPEL ZA RAZVAJANJE

So na delovnem mestu trenutno hudi časi? Prihajate domov utrujeni in brez energije? Privoščite si osvežilno kopel z aromo mete, ki vas bo sprostila po napornem delovniku, poživila in pregnala črne misli.

OSVEŽITE ZADAH

Z meto si sicer ne boste umili zob, tega opravila torej pred spanjem nikar ne preskočite, lahko pa si hitro izboljšate zadah po kosilu in se nato brez skrbi odpravite na pomemben sestanek. Potrebujete le nekaj metinih lističev, ki jih morate dobro prežvečiti. Tako boste tudi pospešili prebavo ter preprečili nastajanje plinov in napenjanje.