Zanimivosti

Različni majhni triki velikih vedeževalcev

Sonči Nered-Čebešek / Novice Svet24
19. 5. 2018, 21.15
Deli članek:

Energije videnja pri vseh tehnikah vedeževanja lahko okrepimo z različnimi dišavami, izbiro trenutka, barvami … a je treba vedeti, kdaj je kaj primerno.

Profimedia
Pri vedeževanju ni prav nič prepuščeno naključju.

Najprej moramo seveda razjasniti področje, ki nas zanima, oziroma se osredotočiti na vprašanja, ki jih bomo postavljali – kristalni krogli, kartam, kamnom, vesolju …

Izjemno pomembno pa je tudi, na kateri dan v tednu se bomo v svoje podvige podali.

ODIŠAVLJANJE

Prostor, kjer bomo vedeževali, je zelo priporočljivo odišaviti z vonji, katerih značilnosti so povezane z določenim dnevom v tednu.

Strokovnjakinja za raznovrstna videnja in vonjave Marjetka Jeršek svetuje takole: »Nedelja je dan Sonca in takrat prižgite dišečo paličico iz sandalovine. Ponedeljku, Luninemu dnevu, ustreza kafrin vonj. Kopriva je torkova rastlina, vlada pa ji planet Mars. Merkurjeva sreda diši v znamenju kamilice, vonj Jupitrovega četrtka pa je smreka. Petek je Venerin dan, ko dehti verbena, na Saturnovo soboto pa uporabimo korenino mandragore. Seveda ti vonji za prerokovanje niso nujni, vendar njihovo izparevanje bojda lahko okrepi in pospeši odstiranje skrivnosti prihodnosti.«

Profimedia
Čarovniški strokovnjaki za osvetlitev priporočajo petrolejke ali oljenke, ki imajo posebno okultno simboliko.

OSVETLJAVA

Barvo osvetlitve prostora, kjer vedežujemo, pa je idealno prilagoditi temi naših vprašanj.

Rumeno oranžna barva sodi v domeno Sonca. To barvo uporabljamo pri vseh prerokovanjih, ki so povezana z ljudmi, družabnim uspehom, voljo in spodbujanjem dogodkov.

Ob ponedeljkih nekateri čarovniki uporabljajo mlečno bela senčila. Barva in dan sta primerna za vprašanja, povezana z družinskimi odnosi in težavami, z otroki, ženskami in nepremičninami.

Rdeče senčilo spodbuja vedeževanje ob Marsovem dnevu, torku. Vprašanja se bodo vrtela okrog boja, dejavne energije, uspeha, tekmovalnosti in športa.

Opalno barvo, v kateri se prelivajo vsi mavrični odtenki, si bomo izbrali za sredo, ki je Merkurjev dan. Tedaj prerokujemo o poslovnih zadevah, delu, trgovini, pisanju, šoli, izobraževanju, komunikacijah in potovanjih.

Četrtek je pod vplivom Jupitra; na ta dan priporočajo senčilo v modrih odtenkih. Dan je primeren za prerokovanja v zvezi s službo in pravom, za pospeševanje razvoja dogodkov, za srečo in rojstvo pozitivnih stvari.

Petek je zelen Venerin dan. Takrat prerokujemo o ljubezni, užitku, umetniških dosežkih in različnih radostih življenja. Poskrbimo za svetilkino senčilo v zelenem odtenku.

Vijoličasta sobota je v domeni Saturna. Na ta dan vedežujemo o zdravju in čarovniških sposobnostih, sprašujemo za starejše ljudi in o zasebnih tegobah posameznikov.

Da bi dosegli še močnejši učinek, se lahko tudi oblečete v oblačila ustreznih barv in se tako uskladite z vsebino ter dnevom prerokovanja.

Dreamstime
Dišeče paličice se pogosto uporabljajo tako v vedeževanju kot pri magičnih obredih

KAMNI IN NAKIT

Na katera vprašanja pa nam lahko pomagajo poiskati odgovore kosi nakita iz različnih materialov?

Koralde iz biserov oziroma biserovine ali njihove imitacije bodo razkrile vse o ljubezni in naših najdražjih. Turkiz, lazurit, zelenkasti in njim podobni kamni bodo odgovorili na vprašanja o časti, zvestobi in nam pomagali pri pravilnih odločitvah v različnih situacijah. Steklo in kamena strela nam spregovorita o prijateljih, kosti in svetli kamni o sorodnikih. Leseni nakit je idealen, kadar vprašujemo po zdravju, keramični, kadar nas zanima služba, kovinski pa je primeren za vprašanja o denarju. Granat in rdečkasti kamni ponujajo odgovore o delikatnih, polemičnih zadevah in situacijah, ametist in vijoličasti kristali pa o nenavadnih, nepojasnljivih pojavih in sanjah.

ŠE ENA SKRIVNOST

Najsi gre za dišave, kamne ali nakit, za vse velja univerzalno pravilo: bolj ko je material naraven, natančnejše bodo napovedi.

Naravni materiali, še posebej dragi in poldragi kamni, imajo namreč posebno sestavo in spomin. Zaradi teh lastnosti nosijo v sebi informacije, ki pomagajo pri vedeževanju. Oziroma kot pravijo največji vedeževalci: »Bogovi so muhasti, kamni pa odražajo njihovo voljo. In le bogovi vedo, kaj mora človek vedeti in česa ne.«