Mobilna verzija
14:00 27. maj 2018

S citrami po Domžalah

nn Domžale
0 Posodobljeno: 10:16 / 17.5.2018

V soboto bodo po središču Domžal odmevali zvoki citer, tega priljubljenega glasbila, ki ga imajo Slovenci zelo radi. Lansko prvo srečanje, ki je preseglo vsa pričakovanja, je organizatorje spodbudilo, da prireditev S citrami po Domžalah postane tradicionalna.

citre1

Društvo Lipa in Občina Domžale, ki pripravljata vseslovensko srečanje citrarjev, so k sodelovanju povabili posameznike in skupine, ki igrajo na ta ljudski instrument. Citrarji, ki jih bo letos 110, se bodo v soboto ob 10. uri najprej zbrali na tržnem prostoru, kjer bosta obiskovalce in glasbenike pozdravila predsednik društva Lipa Marjan Ravnikar in domžalski župan Toni Dragar, zapele in zaplesale pa bodo članice plesne skupine Češminke. Nastopil bo še Slovenski citrarski kvartet pod vodstvom prof. Petra Napreta, ki bo tudi napovedal citranje po Domžalah.

Vse do 12. ure, ko se bodo citrarji vrnili na tržni prostor, se bodo glasbeniki in skupine razkropili na značilne točke po središču Domžal, igrali pa bodo pred znanimi gostinskimi lokali, trgovinami in drugje, med drugim tudi v Domu upokojencev Domžale. Ob 12.30 bo na tržnem prostoru na vrsti še skupni nastop vseh sodelujočih glasbenikov.

citre

Udeleženci srečanja citrarjev in obiskovalci sobotnega srečanja v Domžalah si bodo ob 13.30 lahko v Galeriji Domžale ogledali še razstavo citer Muzeja Velenje. Po razstavi bo vodil Boris Andrej Mlakar, lastnik zasebne zbirke citer.

Vaš prispevek