Ritem

Pri hujšanju upoštevajte tudi biološko uro

Njena.si
22. 4. 2018, 10.30
Deli članek:

Se spopadate s prekomerno telesno težo, ki navkljub vsemu trudu nikakor ne pade? Če boste upoštevali spodnji nasvet, boste lažje dosegli želeno težo in predvsem obliko postave. Poleg tega pa boste svoje življenje spravili v popolnoma nov in zdrav ritem.

Dreamstime
Jutranji trening je priporočljiv tudi zato, ker se zjutraj dvigne raven stresnega hormona, ki ga bi morali usmeriti v kvalitetno vadbo.

Nekateri že več let bijete bitko z odvečnimi kilogrami, ki jih nikakor ne morete izgubiti. Spet drugi pa želite le preoblikovati svojo postavo, a tudi ta postopek kar ne uspe. Za vse vas imamo nasvet, ki vselej deluje, če ga upoštevate. Pri preoblikovanju telesa in izgubi odvečnih kilogramov morate namreč upoštevati tudi naravno biološko uro svojega telesa.

POSPEŠIMO UTRIP

Strokovnjaki se strinjajo, da sta za telo dobri tako jutranja aerobna kot tudi večerna aerobna vadba (hoja, tek, plavanje, veslanje, kolesarjenje, skakanje s kolebnico in druge aktivnosti, s katerimi pospešimo srčni utrip). Zadnje raziskave pa so pokazale, da jutranja vadba prebudi vaš celotni organizem, večerna pa telo predvsem osvobaja stresa. Zato je kljub temu pomembno, katero vrsto vadbe izberete. 

JUTRANJI TRENING

Če želite izgubiti kilograme, je jutranja telesna aktivnost odlična izbira za vas. S tem se strinjajo številni fitnes trenerji in drugi strokovnjaki, saj telo zjutraj nabira energijo za čez dan, zato je treba vse odvečne kalorije porabiti že zjutraj, saj ne želite, da se vam začnejo nabirati v obliki maščobnih oblog. Seveda pa kljub temu ne smete pozabiti v telo vnesti tudi nekaj kvalitetnih živil, ki bodo vašemu telesu že zjutraj dala potrebno energijo. Zdrav zajtrk je vedno dobra izbira.