Zanimivosti

Zaplešimo v ritmih aprilskih številk

S.N.Č./Novice Svet24
8. 4. 2018, 14.39
Posodobljeno: 8. 4. 2018, 14.48
Deli članek:

April ima vrednost meseca v številu 6, vendar se bo zvrstilo več dogajanj, da bomo do tega lepega števila prišli. Naša pot bo odvisna od tega, koliko smo postorili pred tem.

Profimedia
Nov pogled je nova energija in nova energija vedno prinese željo po premiku.

Za tiste, ki hrepenite po novi ljubezni, je mesec lahko nova priložnost, vendar le če ste pozdravili srce in ste nanjo pripravljeni.

April ima tudi čisto svoje barve – te so zelena, rdeča, indigo in modra. Ne zatiskajte si oči pred resnico in se vprašajte, česa niste želeli videti do zdaj.

Za tiste, ki se zatikate v odnosih, pa bo čas, da se ozrete naokrog ali na novo postavite temelje sedanjega odnosa, kajti srce je prišlo na rob in je potrebno prevetritve.

V obeh primerih bomo morali narediti nov načrt svojega delovanja v prihodnosti. V seštevku meseca se namreč pojavi mojstrsko število 22, ki od nas zahteva spravo in odpustek svoji boleči preteklosti. April pa je temelj našega delovanja za prihodnost. Smo se kaj naučili iz napak?

Za napotek, kako aprilska števila čim bolje izkoristiti za harmonijo v sebi in okoli nas, smo povprašali strokovnjakinjo – numerologinjo Blanko Pušnik, ki nam je z veseljem ustregla.

ČISTIMO

Kje bomo torej zgrabili bika za roge? Vsekakor bomo na trenutke muhasto nepotrpežljivi in v pričakovanju, da se lahko kaj zgodi samo od sebe. Pa ne bo tako preprosto. Počistimo svoje temelje! Kaj vlečemo s seboj in zakaj nekatere spomine prerašča plevel, mi pa še vedno vztrajamo na okopih zamer? Saj vemo, da smo včasih sami sebi najhujši kritik in da traja nekaj časa, da se zavemo, da smo sposobni narediti veliko več, ko si postavimo prioritete.

MODROST

Pregovor meseca aprila: »Vsak dan je priložnost za učenje. Ko opazimo podrobnosti, začnemo tkati celoto! Ne obsodite se na medlost!«

Aprilske prioritete so jasne: v osebnih odnosih bomo postavili mejo lastnega dostojanstva. Če smo prej dolgo opozarjali nase in nismo bili slišani, moramo zdaj potegniti na plano lastni jaz in svoje želje. Seveda tega ne naredimo brezglavo, temveč argumente trezno predstavimo in povemo, kaj si želimo in česa ne.

Na poslovnem področju pospravimo dokumentacijo, naredimo načrt možnih poslovnih sodelovanj in akcija! Že v marcu bi morali postoriti marsikaj na področju marketinga, v aprilu pa dokončno opustiti preživela orodja promocije, kjer se nič ne zgodi. Mesec je dober za tiste, ki razmišljate o novem poslu. Moramo pa narediti črto čez neplodna sodelovanja iz preteklosti.

Pišite si opomnike! Ideje naj bodo zabeležene, da boste lahko do njih dostopali, ko boste začutili potrebo po tem.

Dobra psihična kondicija se bo kazala le tako, če bomo sposobni sebe postaviti v ospredje in se ne bomo obnašali kot žrtve okoliščin ali stokali naokrog o preteklih zmotah, da smo bili nemočni. Tudi samopodobo moramo malce okrepiti z večjim zavedanjem jaza in končno priti na plano v novi preobleki.

PA NAPREJ

Ko april pogledamo v luči nove energije, se moramo zavedati, da imamo možnost uporabiti novo energijo in modrost preteklosti. Potrebam srca se pridruži potreba po meditaciji. Na trenutke nas bo morda zaneslo v pretirano kritičnost do drugih. Nikakor pa se ne pustimo zvleči v stare prepire in negativnost, kajti gledati moramo naprej. Včasih se kakšnega spora pač ne da rešiti, in če ni naša naloga in naš spor, ne igrajmo razsodnika. Naš um je včasih naš gospodar, saj nas zapre v glavo in naredi vrtinec misli, ki ne sežejo do srca in notranjega občutka, da je čas, da zadevo končamo. Rešitev je praktično delovanje, razmislek o novem načrtu in novi ljudje v življenju.

KAJ STORITI NAJPREJ? Proces se začne v glavi, v našem zavedanju lastne vrednosti in v srcu. Premaknite telo in razgibajte okončine, dihajte in začnite jesti več zelene zelenjave.

Klepetajte s srcem, načrtujte z umom in ozrite se vase, preden sodite druge. Včasih traja dlje, da se poslovimo od starega in naredimo nove temelje, vendar je to v aprilu skoraj edina naloga, ki jo imamo, zato ne odlašajte predolgo! Vrzite nova semena in rastlo bo. Ljubezen vedno daje najboljši pridelek. Če se je v vas prebudil tudi nov ustvarjalni duh, si dajte duška pri prenovi doma ali lastnega videza in bodite kreativni. Podarite oblačila, ki jih ne boste več nosili, in pripravite omare na pomlad in nove barve. Najboljši navdih dobimo takrat, ko zaupamo lastnim občutkom, zato si upajte tvegati.

Svet 24
Numerologinja Blanka Pušnik: »Upam, da ste se spočili v teh prvih aprilskih dneh, kajti delo nas čaka.«