Zanimivosti

Zdravljenje s kristali in kamni

S.N.Č./Novice Svet24
7. 4. 2018, 14.02
Deli članek:

Nakup kristala ali kamna ima različne vzroke: lahko gre za zbirateljski vzgib, morda za zdravljenje ali pa si pač kupimo kamenček za srečo.

Profimedia
Za diamant od nekdaj velja, da je najmočnejši zaščitnik pred negativnimi energijami.

Pri izbiri je ne glede na razlog nakupa pomembno, da sta vam všeč barva in oblika kamenčkov, pa tudi kakšen je občutek, ko kamen, ogrlico, prstan ali zapestnico držite v roki. Če občutite prijetno toploto, je to gotovo pravi nakit za vas.

Kako pa izbrati kristal ali kamen, če bi radi z njim izboljšali zdravje? Preprosto: samo poznati moramo njegove zdravilne lastnosti.

In kako na našo dušo in telo vplivajo posamezni kamni?

TURKIZ

To je bil včasih sveti kamen Indijancev. Ogrlica iz turkiza zdravi vnetje grla in žrela, pospešuje absorpcijo koristnih sestavin iz hrane ter pomaga proti kariesu. Turkiz tudi zmanjšuje strahove, spodbuja odločnost, krepi samozavest in preprečuje različne nesreče.

MALAHIT

To je ženski kamen in je simbol ženskega božanstva. Zmanjšuje bolečine v kolenih, zdravi previsok krvni tlak, menstrualne težave in astmo. Spodbuja kritičnost, domišljijo in sanjarjenje.

Profimedia
Kamena strela je zelo uporabljen kristal, znan tudi pod imenom gorski kremen.

AMETIST

Ametist umirja razbijanje srca, notranji nemir, napetosti, migreno, simptome stresa, preprečuje izpadanje las in čisti kožo. Če ga položite pod blazino, bo odgnal nočne more. Ta vijoličasti kamen zagotavlja vztrajnost in v vaše življenje vrne harmoničnost.

AHAT

Ta rdeči kamen je bil zaščitnik starih Germanov. Blaži alergije, lišaje, solzenje oči, različne infekcije, vrtoglavico in težave s potenco. Tistemu, ki ga nosi, ahat prinese več tolerance, življenjske radosti, optimizma, miru in humorja.

TIGROVO OKO

Ta kamen je bil zaščitnik križarjev. Blaži migrene, krče in nervozo. Če si ga čez noč pritrdite na telo, ublaži simptome kroničnega bronhitisa in vam pomaga na konstruktiven način reševati težave.

Profimedia
Moldavit je pozitiven kamen nove dobe. Krepi jasnovidnost in ostri percepcijo, a je zelo močen, zato je treba z njim ravnati previdno.

RUBIN

Ta rdeči kamen je simbol življenja. Zmanjšuje težave v menopavzi in pri nizkem krvnem tlaku, odpravlja utrujenost, krepi imunski sistem. Rubin tudi krepi čutila, daje moč in vrača elan v življenje vsakega posameznika. Pomaga tudi pri ljubezenskih zadevah.

ROŽEVEC

Kamen ugodno vpliva na srce in ožilje, na živčni sistem, pomaga pri celjenju ran in zaraščanju brazgotin, zdravljenju glavobolov in migrene. Spodbuja domišljijo in kreativnost in krepi intelekt. Vrača samozaupanje in ljubezen ter pomaga odpuščati.

SMARAGD

Dragi kamen dobro deluje na vid in na celotno področje srčne čakre. Niža krvni pritisk in umirja živčni sistem. V odnose vnaša harmonijo, pomaga pri premagovanju nespečnosti in depresij, spodbuja k izražanju. Razvija višje energetske ravni in nevtralizira sevanje.

SAFIR

Njegovi najboljši lastnosti sta, da pomlajuje in daljša življenje. Pomaga odstranjevati strupe pri zemeljskem sevanju, uspešen pa je tudi pri depresijah in strahovih, neodločnosti in hiperaktivnosti. Pomaga doseči duhovno čistost in veča sposobnost telepatije.

OPAL

Ta kamen uravnoveša delovanje vseh čaker. Ščiti in daje moč pravičnim. Uporabljajo ga za odpiranje tretjega očesa. Je pa zelo močen kamen, ki lahko sproži reakcije: burno čustvovanje, nenavadne dogodke in situacije, zato je treba z njim ravnati previdno.

ONIKS

Kamen krepi srce in krvni obtok, ugodno pa deluje tudi na ledvice, kožo in živčni sistem. Pomaga pri zdravljenju vida in sluha, krepi lase in nohte. Odpravlja žalost, strah in depresije, pomaga pri težavah, ki so posledica vremenske preobčutljivosti.