1000 dolarjev tedensko

To pa je sreča: za 18. rojstni dan kupila prvo srečko in zadela milijon

R.T.
28. 3. 2018, 08.00
Posodobljeno: 28. 3. 2018, 08.28
Deli članek:

Odličen vstop v svet odraslih: do konca življenja bo vsak teden prejela 1000 dolarjev.

Profimedia
Za rojstni dan je kupila prvo srečko - in imela srečo.

Je kaj boljšega, ko to, da na 18. rojstni dan na loteriji dobiš jackpot? To se je zgodilo kanadski najstnici potem, ko je prvič v življenju kupila loterijski listič, poroča BBC. Charlie Lagarde iz province Quebec je 14. marca, na svoj rojstni dan, skupaj s steklenico šampanjca kupila srečko, odstranila premaz in ugotovila, da je zadela glavni dobitek v vrednosti milijon dolarjev.  

Na voljo je imela več možnosti, s katerimi bi prišla do svojega denarja: ali bi ji po odbitku davkov v enkratnem znesku izplačali 780.000 dolarjev ali pa bo do konca življenja prejemala tedensko rento v višini 1000 dolarjev. 

Po posvetu s finančnim svetovalcem se je najstnica odločila za drugo možnost, ki med drugim tudi ni obdavčena.

"Znesek ni obdavčen, kar pomeni, da je renta na letni ravni primerljiva s plačo v višini 100.000 dolarjev, kar je odličen začetek življenja za mlado damo," je dejal Patrice Lavoie, tiskovni predstavnik loterije. 

"To je bila njena prva loterijska srečka in že je naletela na dobitno srečko," so se še pohvalili predstavniki loterije.

In kakšne načrte ima 18-letnica z denarjem? Namenila ga bo za potovanja in izobraževanje. "Želim študirati fotografijo. Moje sanje so, da bi delala za National Geographic," je najstnica zaupala medijem.