Nepazljivost

Kljub prijavam ni in ni dobila dela. Tudi vi delate to napako, ki vas stane dela?

R.T.
27. 3. 2018, 11.50
Posodobljeno: 27. 3. 2018, 12.01
Deli članek:

Ste potencialnemu delodajalcu zaradi nepazljivosti poslali "neumnost", ki s ponujenim delom ni povezano?

Profimedia
Ste potencialnemu delodajalcu zaradi nepazljivosti poslali "neumnost"?

Včasih odločajo malenkosti. Tudi ob prijavi za delo, in to ne glede na to, za kakšne vrste delo gre. To je izkusila študentka Emma Dukes, ki se je prijavila na več kot 20 oglasov za delo, nihče pa je ni želel zaposliti. Razlog: v prijavo je napisala nekaj, česar ne bi smela ...

20-letnica iz Winchesterja je iskala delo, da bi lahko lažje plačala študij. Ko se je prijavljala na oglase preko spletne strani Indeed, je nevede vsem potencialnim delodajalcem v predstavitvenem stavku sporočala, da je veganka. 

"Ko sem se prijavljala za delo v veganskem lokalu, sem zapisala, da sem veganka. V vmesnem času pa sem to pozabila spremeniti ali izbrisati in sem sporočilo z enako vsebino o veganstvu poslala še na 20 drugih oglasov za delo - ki niso imeli nobene zveze z veganstvom."

Naslednje jutro, ko se je prijavljala na oglase za druge vrste dela, je pozabila na vegansko opombo in ni preverila, ali jo je umaknila. Tako je delodajalcem poslala izjave, v katerih je na koncu pisalo "Oh, ja, sam veganka!!" Ker pošilja vsakodnevno veliko prošenj za delo, ne ve točno, koliko potencialnih delodajalcev je dobilo "vegansko obarvano" prošnjo.

Emma pa očitno še zdaleč ni edina, ki se ji je primerila tovrstna nevšečnost. Po objavi na Twitterju, se je oglasilo še kar nekaj ljudi, ki so zaupali, da so ga v prijavah na delo tudi sami ujeli v podobno zanko.

Eden od uporabnikov je tako zapisal, da se je prijavljal na delo v pivovarni in zato pisal tudi o svoji ljubezni do piva. No, ko se je prijavljal na druga delovna mesta (zapis o ljubezni do piva pa pozabil izbrisati), so potencialni delodajalci najverjetneje mislili, da je alkoholik.

In še izkušnja "z druge strani": ena od delodajalka je zapisala, da je dobila prijavo dekleta - šlo je za delo z mladino -, v kateri je pisalo, da ima rada depilacijo z voskom in da se je že tolikokrat depilirala, da si je pogosto prislužila brezplačno depiliranje. Prepričana je, da je dekle le pozabilo izbrisati del o depilaciji iz prijave.