Zanimivosti

Letos že 25. pohod po Jurčičevi poti

nn
1. 3. 2018, 08.47
Deli članek:

To soboto bo potekal že 25. pohod po Jurčičevi poti, osrednja tema letošnjega jubilejnega pohoda je prvi slovenski roman Deseti brat.

Pohodniki bodo lahko reševali nagradni knjižni kviz.
Startnina znaša tri evre in vključuje avtobusni prevoz od Muljave do Višnje Gore ter tople napitke ob poti.

Tudi letos se lahko udeležite tradicionalnega, tokrat že 25. pohoda po Jurčičevi poti, ki bo potekal v soboto, 3. marca, z začetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru v Višnji Gori, kjer pohodniki poravnajo startnino in opravijo prvo žigosanje pohodnega dnevnika. 

Osrednja tema letošnjega, jubilejnega pohoda je prvi slovenski roman Deseti brat. Četrt stoletja pohodov bodo tako pospremili z literarnim nagradnim kvizom, namiznim gledališčem v Krjavljevi koči, literarnim escape roomom za osnovnošolce, druženjem in nagradnim sebkanjem (selfiji) z literarnimi junaki iz romana Deseti brat, ogledi prizorišč snemanja priljubljene nadaljevanke Reka ljubezni ter pripovedovanjem zgodbe o rojstvu najbolj marljive čebele na svetu, kranjske sivke, ki se je »rodila« prav v Višnji Gori. Tudi letos bodo ob poti za obiskovalce brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti. Pohod bo organiziran v vsakem vremenu.

Knjižnica Ivančna Gorica ob robu pohoda za najmlajše in tudi tiste malo starejše organizira kamišibaj, namizno gledališče. Prisotnih je lahko največ sedem oseb. Prijava ni potrebna.

Odprti bodo vsi kulturni in verski objekti ob poti.