Polnoletni

FOTO: Nagovarjanje volivcev z golimi manekenkami

U.K. / Novice Svet24
28. 2. 2018, 21.00
Deli članek:

V Rusiji se je pojavil videooglas s precej pomanjkljivo oblečenimi dekleti, ki volivce poziva na volitve. In za oglasom naj bi po mnenju ruskih medijev stal kar Vladimir Putin.

Youtube
Kdo ve, morda lahko takšne oglase pričakujemo tudi pri nas.

Oglas so posneli pri ruskem Maximu in gre pravzaprav za precej bizaren posnetek, ki nekako nima pravega smisla. Vsaj kar zadeva volitve. V oglasu namreč nastopa več manekenk, ki so ali pomanjkljivo oblečene, se pravi v spodnjem perilu, ali celo zgoraj brez. Gre za same ruske lepotičke, ki vsekakor pritegnejo pozornost. A v prvem delu gledalcu ni jasno, kaj naj bi oglas sploh promoviral, čisto na koncu pa dekleta začnejo metati glasovnice v volilne škatle. Tako naj bi, kdorkoli je že naročil oglas, poskušal pritegniti volivce, da bi se vendarle odpravili na volišča in oddali glasove. Oglas naj bi bil še posebej namenjen mlajšim moškim, čeprav smo prepričani, da si ga bo z veseljem ogledal tudi kakšen starejši Rus.

Youtube
Bo Putinu uspelo privabiti več mladih na volišča?

Skrivnost

Pri ruskem Maximu molčijo glede tega, kdo je naročil oglas, a se kar glasno šušlja, da naj bi za promocijo stal kar sam Vladimir Putin. Putin sicer ni veliko vložil v reklamo za svojo kampanjo, saj mu, resnici na ljubo, ni treba. Tudi na prihajajočih volitvah je nesporni favorit in težko je pričakovati, da bi lahko predsedniški stolček odnesel kdo drug. A očitno so se kljub temu v Putinovem štabu odločili, da bi bilo dobro nekaj narediti za promocijo. Kot kaže, niti ne želijo promovirati samega »vladarja Rusije«, ampak bolj prepričevati volivce, da bi vendarle odšli na volitve. Kmalu pa bomo videli, ali jim je s tem oglasom to uspelo. Vsekakor jim je uspelo pritegniti pozornost.

Youtube
Oglas nima pravega smisla kar se tiče volitev.