Vroča debata po debati

FOTO: Je šla političarka z dekoltejem predaleč?

R.T.
28. 2. 2018, 15.10
Posodobljeno: 28. 2. 2018, 15.43
Deli članek:

Njene besede so bile pozabljena, na družbenih omrežjih pa je vroča le razprava o primernosti oblačila mlade političarke.

Youtube
Aurore Bergé v pogovorni oddaji.

Francoska političarka Aurore Bergé je gostovala v pogovorni oddaji Salut Tel Terriens. V oddaji je govorila o reformi na področju audiovizualne politike, o javnih službah, zlorabah na delovnem mestu in o izobraževanju. Kljub raznolikosti vsebin, ki jih je predstavljala v oddaji, pa se danes po družbenih omrežjih govori le o eni stvari: njenem dekolteju.

Hitro so se namreč pojavili komentarji, da je bila v modri obleki z globokim dekoltejem in črnem suknjiču, neprimerno oblečena in da je pokazala preveč gole kože. Frédéric je tako na twitterju vprašal, ali ima v oddaji krizo in primanjkuje tkanin. Drugi so izpostavili, da "na pol gola" govori o zlorabah. So pa se našli tudi tisti, ki so kritike opozorili, da izbira obleke ni pomembna in da gre pri tovrstnem pisanju za seksizem. Nekateri pa so se ob "aferi" raje šalili. Eden od uporabnikov twitterja je zapisal: "Nisem  "tvital" o oblačilu Aurore Bergé, ampak moj tvit je bil daljši od njene obleke ..."  Političarka se je morala soočiti še s kritiko, da je nevzgojena in da je jasno, da se takšnih oblačil ne izbere, razen če ne želiš, da se o tem piše.

"Ni me potrebno soditi po dolžini krila," pa na seksistične pripombe odgovarja Aurore Bergé. V odzivih v zadnjih dneh je še dodala, da pred nastopom v oddaji ni pomislila, da bo predmet razprave njena izbira oblačil. V zapisu na twitterju pa se je zahvalila vsem, ki so podali mišljenje o vsebinah, o katerih je tekla beseda v oddaji. Saj da se je na twitterju vroča razprava razvila le zaradi ene stvari - njene izbire oblačil, je še zapisala.