NEUPORABNE?

Z zatičem s pločevinke do preprostih rešitev

Z.F.
26. 11. 2017, 18.00
Deli članek:

Ob nakupu pijače v pločevinkah le redko pomislimo, da bi nam embalaža lahko služila še kako drugače. Pa vendar. Z zatičem, s katerim odpremo napitek, se da marsikaj postoriti …

Youtube
Da bodo ključi zmeraj počakali na svojem mestu.

Youtube
Z elastiko odprite pločevinko, ne da bi poškodovali svoje nohte.

Glede na precej nizke temperature, ki napovedujejo prihod bele pravljice, smo pivovske pločevinke za nekaj časa potisnili na stran, a osvežilna pijača iz aluminijaste embalaže se gotovo tu in tam še prileže – in seveda tudi katera druga. Zatič in zgornji del ter tudi preostala embalaža pa vam lahko pridejo prav pri številnih kuhinjskih opravilih.

ZADRGA IN ZATIČ ZA PAS

Se vam je s kovčka snela sponka, ki omogoča lažje odpiranje in zapiranje zadrge, ali pa ste jo nekje izgubili? Gre za šiviljski del, ki ga za zdaj še ni mogoče samostojno kupiti. Na voljo vam je le s čolničkom, v večini primerov pa kar skupaj s celotno zadrgo. Vendar brez skrbi, če se vam je odlomil na potovanju, ga hitro nadomestite z zatičem s pločevinke. Nastavite ga v vodilo pri čolničku in močno pritisnite, da se pravilno namesti. Zatič je koristen tudi kot obešalo za ključe. Ožji del s kleščami poševno prerežite, čez širši del pa napeljite sponko za obeske in ključe. Tako boste dobili koristen zatič, ki ga lahko obesite na hlačno pasico ali katerokoli drugo priročno mesto in tako poskrbite, da ključev ne bo več treba iskati po žepih.

Youtue
Poskrbite, da bo zadrga hitro popravljena in namenjena ponovni uporabi.

OBEŠALO ZA OKVIRJE

Ste kupili okvirje za fotografije in šele doma ugotovili, da nimajo obešal za na steno? Izdelajte jih sami. Znova vam bodo v veliko pomoč zatiči s pločevink. Previdno jih odstranite s pločevink. Nato na na okvirju izmerite sredino. Poiščite manjši vijak in zatič na sredini okvirja, skozi sredinsko zaponko, ki zatič sicer pripenja na pločevinko, privijte. Okvir z vašo izbrano fotografijo je pripravljen, da ga obesite na želeno mesto.  

PREPROSTO ODPIRANJE

Dekleta imajo zaradi dolgih in lakiranih nohtov pogosto težave pri odpiranju pločevink. Pa vendar je tudi to težavo mogoče hitro rešiti. Pod zatič napeljite elastiko za lase in ga privzdignite ter tako odprite pločevinko. Preprosto, kajne?

Youtube
Zatič je lahko tudi priročno obešalo za okvirje z vašimi izbranimi fotografijami.