Zanimivosti

Zavarujmo avto pred točo in sebe pred vročino

lj
1. 7. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Visoke temperature še naprej vztrajajo, medtem ko mi iščemo vsaj delno ohladitev. Senca je obvezen pripomoček te dni, ravno tako pa tudi zaščita za avto.

Profimedia

Po trgovinah smo preverili, kaj vse si lahko nabavimo, da bodo vroči dnevi znosnejši, nevihte pa manj skrb vzbujajoče

Avtomobil je pametno zaščititi pred točo. Eden izmed načinov je z nadstreškom, ki ga prodajajo v Bauhausu za 399 evrov. Tam lahko kupite tudi stoječi ventilator Golden Blade za 49 evra, in če imate balkon, na katerem pripeka sonce, tudi markizo oziroma tendo Sunfun, ki je široka štiri metre in dolga 2,5 metra. Stane 159,95 evra. Za vrtni senčnik Sunfun Toscana II s platnom iz poliestra z UV-zaščito 40+ in aluminijastim ogrodjem boste odšteli 69,99 evra.

Profimedia
Cene ventilatorjev so zelo različne, zato cene preverite v več trgovinah

Če se boste namesto v Bauhaus odpravili v Merkur, boste za stoječe ventilatorje odšteli približno enako vsoto denarja. Tudi tam namreč prodajajo stoječi ventilator s podobnimi karakteristikami za 49,90 evra. V obeh trgovinah najdete tudi cenejše ventilatorje. Markize so v primerjavi z Bauhausom nekoliko dražje. Za takšne z daljinskim upravljanjem in jekleno ročico za ročno upravljanje boste odšteli približno med 460 in 670 evri. Avtomobil pa lahko namesto z nadstreškom pred točo zaščitite s pokrivalom za zaščito pred točo, ki ga lahko v Merkurju kupite za ceno od 59,99 evra naprej.

Profimedia
S senčnikom si naredite svoj kvadratni meter sence.

Ugodni stoječi ventilatorji v Mercatorju

Cene trenutno najuporabnejših pripomočkov smo preverili tudi v Mercatorju. Tam stanejo stoječi ventilatorji 15,99 evra, vendar so po videzu preprostejši od tistih, ki smo jih opazili v Merkurju in Bauhausu.  Lep senčnik z merami tri krat tri metre je v Mercatorju trenutno znižan z 79,99 evra na 40 evrov. Na tehničnem oddelku Mercatorja smo našli tudi zaščitno mrežo proti mrčesu za vrata za 5,99 evra. V ponudbi imajo tudi zaščito mrežo proti mrčesu za posteljo (7,99 evra) in potovalno zaščitno mrežo proti mrčesu v obliki piramide (8,99 evra).

Profimedia