VARNO IN PRIPRAVLJENO

V vroče poletje brez skrbi na cesti

zf
3. 6. 2017, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Tokrat smo za vas pripravili veliko nasvetov za pripravo vozila na poletne mesece, ki že odpirajo vrata poletnim izletom in izzivom v hribih in na morju. Poskrbite za brezskrbnost na poti in se prepustite užitkom.

profimedia
Poskrbite za kvalitetno vzdrževanje in servisiranje vašega jeklenega konjička.

Da bo držala poved brez skrbi v poletne dni, je priporočljivo upoštevati nekaj nasvetov, ki jih priporočajo tako proizvajalci avtomobilov kot avtomehaniki. Glede na to, da so zimski in deževni spomladanski meseci pustili nekaj posledic na naših avtomobilih, je dobro, da se odločimo za temeljito čiščenje zunanjosti avtomobila. Priporočljivo je, da posebej temeljito očistimo podvozje. Prav tako preverimo, ali je mogoče kje na vozilu poškodovan lak. Če je, je treba te poškodbe slej ko prej odpraviti, da ne bi prišlo do rjavenja. Po temeljitem zunanjem čiščenju bo posebej dobrodošlo notranje čiščenje stekel. Ogrevan zrak jih je namreč pokril s plastjo maščob in plinov, ohlajeni zrak pa jih bo v vročih dneh, ki sledijo, kaj hitro ponovno razkril.

Kaj potrebujete?

Tako pri zunanjem kot notranjem čiščenju našega vozila bomo potrebovali šampon, čistilo za stekla, čistilo za armaturno ploščo, različne zaščitne spreje za plastiko, zaščito za pnevmatike in drugo.

Še prej lahko preverimo, ali ustrezno delujejo luči, klima, ali je v motorju dovolj olja, zadosti hladilne tekočine in tudi tekočine za čiščenje stekel.

Preverite rok uporabe obvezne opreme

Lahko pa se odločimo tudi, da to namesto nas preverijo v katerem izmed avtocentrov. Ti namreč ponujajo različne servisne akcije in kontrolne preglede avtomobila.

Obenem pa lahko sami doma preverimo, ali imamo vse stvari, ki spadajo v obvezno opremo za avtomobil (prva pomoč, varnostni trikotnik, žarnice in tako dalje) in kako je z rokom uporabe. Naj spomnimo – kazen za neustrezno obvezno opremo znaša 100 evrov.

Poskrbite za svojega Forda še pred poletjem

Zagotovite si, da bo vaše vozilo v najboljšem stanju s posebnim programom vzdrževanja in servisiranja. Program zajemna servisni pregled vozila, ki zagotovi popolno brezskrbnost na cesti, menjavo olja, oljnega filtra, tesnila ali čepa in menjavo filtra zraka že za 129 evrov. Fordovi serviserji bodo tako poskrbeli za kvalitetno vzdrževanje in servisiranje vašega jeklenega konjička. Poskrbeli pa bodo tudi za nego.

Obiščite najbližjega Fordovega pooblaščenega serviserja in se sami prepričajte, kako privlačna je ponudba Motorcraft!

profimedia
Dobro očistite stekla, preverite klimo in tlak v pnevmatikah.