Brez packanja

Dober trik za barvanje pirhov

R.T.
14. 4. 2017, 11.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

To je idealna tehnika barvanja jajc, če želite kar najbolj zmanjšati tveganje nereda in packanja po kuhinji. Še posebno če se barvanja pirhov lotite v družbi otrok. Zelo je enostavno.

Pinterest

Eden najbolj težavnih korakov pri barvanju pirhov je, kako izvleči jajce iz barve. Če to naredite s pomočjo žlice, boste na mestu stika odstranili ali pa zgostili barvo, in tako bo nastal majhen madež. Če pa boste to počeli kar s prsti, bo še slabše.

Preberite še Trije super recepti za trdo kuhana jajca.

Predstavljamo vam način, kako enostavno rešiti ta problem. Preprosto. Vzemite metlico za stepanje, vanjo vstavite jajce in potopite v barvo. Vse skupaj pustite namočeno v barvi, kolikor časa je potrebno da se jajce ustrezno obarva, izvlecite metlico za stepanje in pustite nekaj časa, da se barva na jajcu osuši. Na ta način se barva ne bo odstranila s površine jajca. Takšna tehnika barvanja pirhov je še posebno učinkovita, če boste to počeli skupaj z otroci, saj bo tako njim kot vam veliko lažje, predvsem pa še bolj zabavno. Vsekakor se boste tako izognili neredu, imeli pa boste tudi manj dela s kasnejšim čiščenjem kuhinje, rok in oblačil.

Če imate doma več metlic za stepanje, bo šlo delo še hitreje. Seveda si jih lahko za to opravilo tudi sposodite pri znancih in sosedih. Edina slaba stran te tehnike je počasnost, če se boste dela lotili s eno samo metlico za stepanje.

Pa obilo zabave in veliko pirhov!