Toplo udobje

Ko stara kopalnica zasije kot prostor za nove užitke

pr
19. 12. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Toplota v vseh oblikah ogreje in sprošča naše telo in dušo. Posebno pozimi, ko nam mraz in centralna kurjava izsušita kožo in zamašita pore.

Profimedia
Če si radi privoščite kopel v kombinaciji z branjem najljubšega čtiva, v kopalnico ne pozabite namestiti priročnih regalov ali poličk za odlaganje.

Seveda je imenitno, če je kopalnica velika, svetla in če si v njej lahko privoščite katero od najnovejših pridobitev sodobne sanitarne industrije: masažno kad, prho z različnimi vrstami vodne masaže in barvnimi učinki ali celo infrardečo oziroma finsko savno.

Barve vplivajo na naš organizem. Modra kopalnica nam bo pomagala pomiriti živčni sistem, zelena v telesu vzpostavi harmonijo, rumena pa nam bo dala novo energijo.

V kadi

Uživati pa je mogoče tudi v stari klasični kadi. Posebno če poskrbite, da vaša glava, medtem ko počivate v kopeli z dodatkom sivke, kamilice ali aromatičnih soli, udobno počiva na mehkem vzglavju, da se lahko res popolnoma sprostite in je zato učinek aromatičnih snovi na organizem večji.

Pod prho

Če imate v kopalnici namesto kadi kabino za prhanje, jo lahko posodobite z novim masažnim setom, s katerim si boste lahko privoščili masažo od glave do pet, poleg temperature vode pa boste lahko uravnavali moč vodnih curkov. V kabino postavite tudi trden plastični stol, da boste lahko med prhanjem, pilingom, depilacijo ali pedikuro udobno sedeli.

V kopalnici, ki nima veliko dnevne svetlobe, bosta uspevala difenbahija in taščin jezik. V tisti z veliko dnevne svetlobe pa bambus, begonija, orhideja in lilija.

Tudi prijetno vzdušje je mogoče ustvariti brez večjih sprememb. Zelo pomembna je prava osvetlitev. Pravo vzdušje boste ustvarili s posredno svetlobo stenskih svetilk, z lučmi ob ogledalu, s kakšno stensko LED-svetilko, ki lahko spreminja barvo svetlobe, ali s svečami, postavljenimi na rob kadi ali na širok pladenj.

Barve poživijo

Dolgočasno kopalnico lahko osvežite z dodatki v živi barvi. Ne le brisače in preproge, v živi barvi je lahko tudi novo steklo na prhi ali del stene, ki ni obložen s ploščicami. Dolgočasne enobarvne ploščice lahko poživite z okrasnimi nalepkami, mavčnimi okraski ali z vzorcem, ki ga narišete s posebnimi barvami in šablono.

Če ima kopalnica okno, naj ustvari prijetno domačnost kakšna zelena lončnica, ki bo v vedno nekoliko vlažnem zraku zelo lepo uspevala, zelo dekorativen in pomirjujoč pa je lahko v kopalnici tudi majhen, skrbno negovan akvarij.