Vstal od mrtvih

Iz pivnice v mrtvašnico, iz mrtvašnice nazaj v pivnico

S.R.
30. 11. 2016, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V majhnem mestecu Kamienna Gora, ki leži jugovzhodno od Vroclava, je 25-letni Kamil na presenečenje vseh vstal od mrtvih, po tem ko so ga zaradi srčnega zastoja zdravniki že odpisali.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Mladi Poljak je konec tedna veseljačil v lokalni pivnici. Po vnosu velikih količin vodke ga je obšla slabost, zato se je odločil sprehoditi na svež zrak. Zunaj na ulici se je fant zaradi srčnega zastoja zrušil pred očmi drugih gostov, ki so fanta do prihoda reševalcev že sami neuspešno oživljali.

Kamila niso uspeli rešiti niti v bolnišnici, kjer so po večkratnih poskusih oživljanja nad njegovim življenjem tudi dokončno obupali. Razglasili so ga za mrtvega in ga poslali v mrtvašnico, kjer so ga spravili v hladilno komoro. Še istega dne je varnostnik na obhodu iz mrtvašnice slišal prihajati nenavadne zvoke.

»Najprej sem bil prepričan, da gre za vlomilce, vendar sem kmalu ugotovil, da zvoki prihajajo iz hladilnice. S tresočo roko sem poprijel za kljuko in odprl ... zagledal sem golo truplo, ki me je prosilo za odejo!?«, pravi varnostnik.

Nemudoma je poklical policijo in zdravniško osebje, ki so ob prihodu na kraj dogodka zaključili, da je 25-letnik "vstal od mrtvih." Vrnili so mu oblačila, on pa jih je vljudno prosil, če lahko odide domov. Po temeljitem zdravniškem pregledu so ga iz bolnišnice tudi izpustili. Kamil naj bi se v pivnico vrnil še isto noč, konec koncev človek pač ne "umre" vsak dan.