Neuničljiva in vsestransko uporabna zobna nitka

zf
27. 11. 2016, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zagotovo se skriva v vsaki kopalnici, saj je obvezna in nepogrešljiva za temeljito ustno higieno. Uporabna pa je lahko tudi pri številnih hišnih opravilih.

Profimedia
Zobno nitko odlikuje široka uporaba tudi v kuhinji, na vrtu in na potovanjih.

Z zobno ščetko boste temeljito očistili tri od petih površin posameznih zob, zato je za čiščenje vseh petih ob ščetki nujno potrebna še zobna nitka, ki doseže tudi najbolj skrite medzobne kotičke. Debelino nitke vedno izbiramo glede na razmik med zobmi, za enkratno uporabo pa zadošča od 15 do 25 centimetrov dolga nit.

Če nimate vrvice, na katero bi otroci lahko nizali okraske za izdelavo zapestnice ali ogrlice, uporabite zobno nitko, ki je dovolj vzdržljiva in pravšnje debeline.

Nepogrešljiva na potovanjih

Zobna nitka je nepogrešljiv pripomoček na potovanjih. Ste nakupili preveč spominkov za najdražje, pa se bojite, da se bo vaš kovček zaradi prenatrpanosti med natovarjanjem odprl? Privoščite si miren let, in da bo prtljaga ostala zares zaprta, konce zadrg zvežite skupaj z zobno nitko. Ta bo preprečila, da bi zadrga ob padcu ali obračanju kovčka popustila.

Koristna tudi v omari

Tudi vi sovražite trenutek, ko vam obleka, hlače ali srajca zleze z obešalnika in pade na dno omare ter se pomečka, vam pa se mudi na sestanek? Ja, žal je tako, da večina oblek iz sintetike in svile rada zdrsne z obešalnikov. Vendar ni potrebe, da kupujete nove obešalnike. Okoli vrhov in robov žičnatih in plastičnih delov obešalnikov ovijte nitko in oblačila ne bodo drsela z njih.

Če slik ne morete odstraniti iz albumov, ne da bi jih poškodovali, uporabite zobno nitko. To postavite med fotografijo in list v albumu ter jo nežno premikajte od roba do roba.

Razrežite torto

Vam razrez torte za nadev kreme vsakič znova povzroča težave, ker je ne uspete prerezati enakomerno? Namesto noža uporabite zobno nitko. Močno jo napnite in razžagate biskvit na poljubne debeline brez trganja in razpadanja. Kako pa je z enakomernimi kosi torte na rojstnodnevni zabavi, vam tudi ti povzročajo težavo? Pospravite nož in kozarec z vodo ter si tudi pri tem pomagajte z nitko. Torto boste razrezali enakomerno, prav tako bo manj »packarije«.