Za drobiž

Začudeni Ivan: Poslancem cenejša kosila kot študentom

T.L.
11. 10. 2016, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Za kosilo je Ivan Pernar odštel 2,4 evra in se začudil.

Facebook
Poslanec se je čudil nad cenami v parlamentarni restavraciji.

Veliko je bilo v preteklosti že zapisanega o tem, po kako ugodnih cenah se lahko v restavraciji državnega zbora prehranjujejo slovenski poslanci in zaposleni v parlamentu, ki za kosila odštejejo nekje med štirimi in šestimi evri. Ali so tako nizke cene v času vsesplošnega zategovanja pasov, ob višini relativno visokih zagotovljenih mesečnih prejemkov parlamentarcev in drugih ugodnostih, ki jim pripadajo, upravičeni ali ne, pa je že drugo vprašanje.

Je pa tudi na sosednjem Hrvaškem poskrbljeno, da imajo poslanci za nizke denarce polne želodce. In prišleke, ki jih parlamentarna menza še ni razvadila, so nad cenami povsem začudeni.

Pri sosedih še ceneje

Tako je Ivan Pernar iz Živega zida, ki je še eden od "svežih" zastopnikov v hrvaškem parlamentu, danes na Facebooku objavil fotografijo obroka, ki si ga je privoščil v restavraciji v saboru s pomenljivim komentarjem: "Ocvrti bukov ostrigar s pire krompirjem in solato, 18 kun v restavraciji v saboru, cenejše kot v študentski menzi!"

Seveda je Pernarjev zapis sprožil veliko odzivov, vse od zgražanja nad nizkimi cenami pa do kritik, češ, da bi študentje za tak obrok plačali še manj. 

Malo za šalo, malo zares: je napočil pravi trenutek, da bi slovenski kolegi zahtevali znižanje cen v menzi? Pernarjeva objava je namreč "razkrila", da hrvaški izbranci v menzi jedo po nižjih cenah kot njihovi slovenski kolegi, saj so za današnje kosilo odšteli komaj 2,4 evra.