Zanimivosti

Kaj pomeni, če sanjate o gobah?

sn
11. 10. 2016, 13.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Če razlage držijo, bi bilo fino o gobah sanjati vsako noč.

Dreamstime
Gobe – take ali drugačne, užitne ali strupene, v sanjah so vse dobrodošle.

V sanjah se nam pogosto prikazujejo prizori, ki jih doživljamo čez dan. Če smo na primer v službi pred težkimi odločitvami, smo še ponoči v pisarni, če intenzivno delamo na vrtu, ga prav tako obdelujemo tudi ponoči ali celo pobiramo sadove … Dokazano je, da v obdobju, ko je gobarjenje na vrhuncu, kot je to prav v teh jesenskih dneh, mnogi ljudje sanjajo o gobah.

Razlagalci sanj se gobam ne posvečajo podrobno po vrstah – vseeno je, ali gre za jurčke, lisičke ali dežnikarice, pomen je enak. Je pa v vsakem primeru tako dobro gobe nabirati kot o gobah sanjati.

Kadar sanjamo o gobah, to namreč pomeni, da vas v življenju čaka zadovoljstvo, ker vam bosta sledili zdravje in bogastvo. Oba pa sta zelo pomembna, če ne že ključna elementa za srečo. Verjetno ga ni človeka, ki bi temu oporekal.

Če ste v sanjah jedli gobe, lahko pričakujete brezskrbno življenje, in če ste jih nabirali, velik uspeh, s katerim se lahko v veliki meri zahvalite svoji marljivosti in predanemu delu ter predvsem vztrajnosti. Kadar gobo samo vidite nekje rasti, je to razumljeno kot znak za neko iskreno in preprosto osebo v vaši bližini.

Seveda pa razlagalci sanj v nobeni podobi ne vidijo le dobrega, temveč radi podajo tudi opozorilo. V primeru sanjanja o gobah svarijo: v ljubezenskem življenju bodite bolj previdni.