Strašni klovni

Enega so aretirali, še več jih je na "prostosti"

R.T.
26. 9. 2016, 09.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

O strašljivih klovnih, ki naj bi otroke vabili v gozd, so v zadnjem tednu poročali v kar šestih zveznih državah ZDA. Policija v Kentuckyju je tako v petek aretirala moškega, oblečenega v klovna, ki se je skrival v gozdnem območju v bližini mesta Middlesboro.

Facebook
Dvajsetletnega Jonathana Martina so aretirali, ko se je tako oblečen skrival v gozdu na robu mesta Middlesboro.

Dvajsetletnega Jonathana Martina so obdolžili kaznivega dejanja nošenja maske na javnem mestu ter kršitve javnega reda in miru. Prijeli so ga v petek, ko se je skrival med drevesi v bližini blokovskega naselja, so sporočili na policiji. Martin je policajem poskušal pobegniti, vendar so ga ujeli na bližnjem parkirišču.

Facebook
Posameznik iz mesta Waco v zvezni državi Kentucky je v sredo na Facebooku objavil fotografijo klovna, ki je precej spominja na opravo Jonathana Martina.

Zaradi nedavnega porasta poročil o klovnih, ki se pojavljajo na javnih mestih, je policija javnost opozorila, da bodo posameznike, ki bodo oblečeni v tovrstne kostume, kazensko preganjala.

Klovni so tako na ameriških ulicah povzročili pravo paniko. V Atenah v zvezni državi Georgia so na primer aretirali enajstletno deklico, ki je v šolo s seboj prinesla nož, ker jo je bilo strah za svoje življenje, saj je na družabnih omrežjih prebrala, da klovni na ulicah napadajo otroke.

To soboto so tudi v zvezni državi Tennessee prek Twitterja objavili opozorilo, naj se prebivalci pazijo klovnov v svoji bližnji okolici, ki da prežijo na otroke in jih poskušajo zvabiti v gozd.

Obstaja pa tudi teorija, da so klovni povezani z izidom neodvisne grozljivke 31, ki jo režira Rob Zombie. Policija pravi, da ne ve, ali imajo klovni kaj povezave s tem filmom ali so to samo ljudje, ki iščejo pozornost.

Twitter
O klovnih so v zadnjem tednu poročali v kar šestih zveznih državah ZDA.