Skupni hobiji

Ustvarjajte skupaj z otroki

ud
25. 9. 2016, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kot verjetno že veste, je ustvarjanje eden izmed zanimivih in koristnih družinskih hobijev. Zakaj ne bi v ustvarjanje vključili tudi svojih otrok in se ob tem še bolj zbližali? Otroci skozi ustvarjanje veliko pridobijo, saj se jim poleg telesnih spretnosti krepijo še misli.

youtube
Ustvarjanje je primerno za vso družino.

Med ustvarjanjem otrok krepi domišljijo, ki je zelo pomembna za njegov razvoj. Kreativno izražanje in razvijanje občutka za dosežke se skozi ustvarjanje samo krepita. Poleg tega pri tem uživajo tako starejši otroci kot tudi najmlajši in seveda starši.

Nered

youtube
Vsak otrok je vesel, če ga starš pohvali in pokaže, da je nanj ponosen.

Med ustvarjanjem seveda nastane velik nered, za katerega pa se starši ne bi smeli meniti. Preprosto zaščitite mize ali tla s časopisnim papirjem, ki vam bo precej olajšal čiščenje. V trgovini preverite, ali so izdelki, s katerimi bodo otroci ustvarjali, za njih sploh varni in ali so lažje odstranljivi. Dokazano je, da če otroci v ranem otroštvu ustvarjajo, to nadaljuje tudi po tem, ko so odrasli.

Učenje

Ne samo da ustvarjanje spodbuja domišljijo, vanj lahko usmerimo tudi učenje drugih predmetov. Dobili bodo občutek za matematiko, saj bodo merili in spoznali oblike vseh velikosti, poleg tega bodo imeli otroci, ki radi ustvarjajo, boljše motorične sposobnosti ter koordinacijo med očmi in rokami. Takšni otroci tudi hitreje mislijo in posledično sprejemajo odločitve hitreje, kar jih dela pametnejše. Vsako otrokovo delo pa je treba pohvaliti.