Vabijo otroke

Srhljivi klovni strašijo ljudi

ud
5. 9. 2016, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Južni Karolini se dogaja nekaj nenavadnega. En klovn se je pojavil na robu ceste v dežni pelerini, drugi je v bližini gozda z denarjem mahal otrokom. Prijave policiji se kopičijo, saj prebivalce mesta klovni precej nadlegujejo.

arhiv Svet24
V zadnjih dveh tednih so prebivalci prijavili več primerov videnja klovnov.

Morda se res vse sliši, kot da bi gledali reklamo za grozljivko, a prebivalci Južne Karoline se prav nič ne smejijo. V zadnjih dveh tednih so prijavili mnogo srečanj s klovni oziroma v enem primeru s človekom, ki je videti kot klovn. Preiskovalci primerov pa ne morejo potrditi niti enega. Glede na to, da so v večini primerov vpleteni otroci, policija starše opozarja, naj bodo previdni.

Komentar

Policija starše opozarja, naj bodo previdni. 

»Svojemu sinu sicer pustim, da se igra sam na vrtu, kjer ga lahko vidim iz kuhinje. Zdaj pa mu ne pustim več, da gre iz hiše brez mene,« je dejala 29-letna Jessie Owen.

Teorija

Obstaja teorija, da so klovni povezani z izidom neodvisne grozljivke 31, ki jo režira Rob Zombie. Policija pravi, da ne ve, ali imajo klovni kaj povezave s tem filmom ali so to samo ljudje, ki iščejo pozornost.

V Južni Karolini se odslej  lahko oblačijo v klovne le še mlajši od 18 let.

Policisti omenjajo nekega motorista, ki jih je poklical, češ da je videl obris postave, ki je stala ob cesti in nosila masko klovna ter pelerino. Dva dni pred tem klicem pa je ženska videla moškega srednjih let s pobarvanim obrazom in rdečimi lasmi, kako je tiho stal pred pralnico. Kar nekaj ljudi je klicalo glede moškega, ki menda oblečen v klovna želi zvabiti otroke v gozd s tem, da jim maha z denarjem. Policija se je odločila, da vsem, starim nad 18 let, prepove oblačenje v klovne, da bi preprečila tovrstna dejanja.