Sterilizacija

Rešujejo problematiko zapuščenih mačk

pr
5. 9. 2016, 18.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mestna občina Kranj (MOK) za preprečevanje nekontroliranega razmnoževanja zapuščenih mačk in širjenja morebitnih bolezni že pet let dvakrat letno izvaja akcije sterilizacije in kastracije zapuščenih mačk.

mačka
Problematika zapuščenih mačk se hitreje rešuje tudi z odgovornim ravnanjem ljudi.

Ta teden se začenja letošnja jesenska akcija, zato ljudi pozivajo, naj sporočijo lokacije, kjer se zadržujejo zapuščene živali. Kdor pozna lokacije, naj to sporoči na telefonsko številko 04/2373 130. Kot so sporočili z MOK, bo letošnja jesenska akcija sterilizacij in kastracij brezdomnih prostoživečih mačk potekala od danes do 16. septembra.

Strošek posamezne akcije znaša okoli 7000 evrov.

Tovrstne akcije se na območju Mestne občine Kranj izvajajo dvakrat letno, spomladi in jeseni, že od septembra 2011 dalje. Povprečni stroški na akcijo znašajo okoli 7000 evrov, letni stroški za zapuščene živali pa različno po letih, od 30.000 do 44.000 evrov, odvisno od števila zapuščenih živali, so pojasnili na občini. Kot poudarjajo, se problematika zapuščenih mačk hitreje rešuje tudi z odgovornim ravnanjem občanov, ki jih zato ponovno prosijo, naj hranijo le tiste mačke, za katere so pripravljeni poskrbeti tudi sicer. Da bi se izognili rojstvu nezaželenih mladičev, pa naj svoje mačke sterilizirajo oziroma kastrirajo.