Kraljica v šoku

Geji na britanskem dvoru

sn
20. 9. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Britanska kraljeva družina je doživela nekaj, kar je bilo kljub njihovi večstoletni tradiciji in zelo pestremu življenju nekaterih članov skoraj nepredstavljivo: njihov član je javno priznal, da je že od rojstva homoseksualec.

svet24
Lord Ivar in njegova nekdanja soproga lady Penelope.

Priljubljeni lord Ivar Alexander Michael Mountbatten (53) je ob tem, ko je obelodanil svojo istospolno usmerjenost, razkril še, da že nekaj časa živi v ljubezenski zvezi z moškim.

Zadovoljni možakar

profimedia
Kraljica Elizabeta bratrančevega priznanja še ni komentirala.

Lord Ivar je sicer pravnuk kraljice Viktorije in bratranec kraljice Elizabete, ki je vse svoje življenje vsaj na videz živel po vseh strogih pravilih britanskega dvora. In po pripovedovanju njegovih bližnjih je bil menda vedno in povsod videti na moč zadovoljen ter bil zato zaželen v vsaki družbi.

Po zaključenem šolanju na najbolj eminentnih britanskih izobraževalnih ustanovah se je leta 1944 poročil s tri leta mlajšo ugledno angleško damo Penelope Anne Vere Thompson, v zakonu pa so se jima od leta 1996 do 2002 rodile tri hčerke: Ella Louise Georgina, Alexandra Nada Victoria in Louise Xenia Rose. Novembra 2011 sta se s soprogo precej mirno in potiho ločila, kar je zdaj povsem razumljivo, saj je lord med drugim priznal, da je svoji ženi istospolno usmerjenost razkril že pred poroko, a v njej ni videla težave.

»Iskreno se je želela poročiti z menoj, imela je neomajno razumevanje za mojo seksualno usmerjenost in za to sem ji neizmerno hvaležen,« je še povedal lord.

svet24
Za Mountbattenove je veljalo, da so idealna angleška družina.