Modra kri

William navdušen, da je princesa spet samska

Mojca Vakselj
12. 8. 2016, 21.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Princ William je bil vedno zaščitniški do svojih sestričen Eugenie in Beatrice, zato je bil presrečen, ko je izvedel, da je slednja po desetih letih spet samska. Čeprav ji je on predstavil Davida Clarka, je vedno menil, da ni dovolj dober zanjo.

William je bil vedno zaščitniški do princese Beatrice, hčerke Sarah Ferguson in princa Andrewa.

Beatrice je hčerka Sarah Ferguson in princa Andrewa in zadnjih deset let je bila v razmerju z Davidom Clarkom, sinom premožnega ameriškega odvetnika, par pa se je po vsem tem času odločil, da se razide. Novica je precej šokirala britanski dvor, saj so potiho že načrtovali naslednjo kraljevo poroko, a iz te moke očitno ne bo kruha.

Neuradno naj bi se Beatrice in David razšla, ker se njuno razmerje nikakor ni premaknilo z mrtve točke. Princesa je namreč z 32-letnim Clarkom preživela ure in ure ob pogovorih o prihodnosti, ki si jo očitno predstavljata drugače. Sedemindvajsetletnica si namreč želi poroke, David na to še ni pripravljen.

Beatrice in David sta se spoznala prek Williama, po desetih letih pa sta razmerje končala, ker sta se znašla na mrtvi točki.

Upala je, da jo bo končno zaprosil

Do lani, ko se je princu Williamu in Kate rodila hčerka Charlotte, je bila princesa Beatrice šesta v vrsti za prestol, zato bi za poroko z moškim, ki ni modre krvi, potrebovala privolitev kraljice Elizabete, in viri z dvora pravijo, da se par ravno zaradi tega v desetih letih ni zaročil. Ko se je Beatrice znebila odgovornosti do britanskega naroda in strogih pravil dvora, pa je menda upala, da se bo David le opogumil in pokleknil pred njo. Ko se to ni zgodilo, se je odločila, da ima dovolj. Par sicer menda ostaja v prijateljskem odnosu.

Družina v šoku, William vesel

Ko je 27-letnica o koncu razmerja obvestila svoje starše, naj bi bili šokirani, saj so Davida po vsem tem času dojemali kot »sina«. Tudi njena sestra Eugenia je bila menda zelo žalostna zaradi tega, na drugi strani pa je novica razveselila kraljico Elizabeto in princa Williama. Slednji je par sicer predstavil, a njunega razmerja nikoli ni odobraval. Davida ni sprejel in ga tudi ni povabil na svojo poroko leta 2011, saj mu nikoli ni zaupal.

Beatrice se bo zdaj, ko je ponovno samska, najverjetneje vrnila iz ZDA, kamor je spremljala Davida zaradi njegovega dela, in obrnila nov list v Londonu.