Poletni intervju

Sanjska seks bomba spregovorila

b.p.
12. 8. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Priljubljena glasbenica Neža Buh - Neisha je končala svoj letošnji dopust, saj se intenzivno pripravlja na snemanje nove plošče. V posebnem poletnem intervjuju je spregovorila tudi o nudizmu, skrbi za telo in receptu za srečno življenje.

Marcela Krničar
Neisha uživa v sproščenosti, obleče karkoli in raje sama objavi kako primerno poletno fotografijo na svojih profilih na družbenih omrežjih, tako da imajo paparaci manj dela.

Kako preživljate oziroma ste preživljali letošnje poletje, ki ga je že skoraj konec? 

Huh. Pestro. Malo tu, malo tam. (smeh) Julij je bil v znamenju počitnic, zdaj sem pa že zavihala rokave in se vrgla v delo. Pripravljam namreč naslednjo studijsko ploščo, ki bo izšla že jeseni. 

Marcela Krničar
Neisha prisega na zdrav duh v zdravem telesu. "Če se dobro počutim, sem tudi dobro videti, in obratno".

Znano je, da ste bili na Pagu, in to ne v divjih Zrćah, ampak v mirni vasici Metajna. Zakaj tovrstni oddih? 

Že lani mi je ta vasica prirasla k srcu. Spokojna je, prijazni domačini in lepe, divje plaže v okolici. Ravno pravšnja, da očistiš in spočiješ telo in duha. 

Pa ste se res držali začrtanega plana – vsak dan rekreacija in zdravo življenje? 
Glede treningov seveda, sem pa nekaj dni namenila tudi veselju in druženju, in ne ravno štela kalorij. (smeh) 

Kako gledate na nudizem? Se sami sončite s kopalkami ali brez? 

Modrček odvržem, ja, če mi je prijetno in če je plaža intimna, v smislu kakšnega zalivčka. Ne maram tistih osončenih črt na morju, v neokrnjeni naravi pa res velja »manj je več«. Ne bi mi pa bilo prijetno, da me na bolj obljudeni plaži ljudje prepoznajo in potem komentirajo pa po možnosti kaj »škljocnejo« vmes, kot se mi je že dogajalo v preteklosti. 

Pa vas ni strah »paparacev«, da bi fotografije prodali slovenskim medijem in bi pristali na naslovnici goli? 

Problem je v tem, da lepe slike niti niso tako zanimive kot tiste, na katerih si videti res ponesrečeno. Ves čuden, zaležan, slikan pod napačnim kotom, da si videti debel. No, točno take lovijo. Saj se mi je že to dogajalo, da so me fotografirali in moje slike prodali za objavo, tako da zdaj zelo pazim, kje sem, s kom sem, kaj delam vsem na očeh, in grem zato raje dodatnih sto metrov peš za vogal, kjer imam mir. Moram pa reči, da se izjemno dobro počutim v svojem telesu, tako da nimam nekih fobij in uživam v sproščenosti, oblečem karkoli in raje sama objavim kako primerno poletno fotografijo na svojih profilih na družbenih omrežjih, tako da imajo paparaci manj dela. (smeh)  

Najljubša pijača v teh vročih poletnih dneh? 

Zeleni kokos! Kokosova voda me res dobro rehidrira, zato je spijem na litre. 

Pag ste imeli v načrtu julija, kaj pa vas čaka v avgustu? Boste odpotovali še kam? 

Zdaj imam intenzivne vaje z bendom. Takoj za tem sledi snemanje pesmi in do konca leta bom bolj kot ne lovila proste vikende. Po novem letu pa planiram zasluženi skok v tople kraje!  

Če rečeva kakšno o novi plošči ... Kdaj, kje, kako in zakaj?  

Tri leta je že minilo od izida plošče Za vesoljke in kavboje, zato je res že čas za novo. Nov material mi je strašansko všeč in že zdaj se veselim glasbene svežine, ki jo bo ta plošča vnesla v moj koncertni repertoar pa tudi na radijske valove. Izid je predviden novembra letos, bo pa na njej marsikaj. Od dobre stare akustične Neishe do salse in pojočih kristalnih posod. 

Naslov lahko že razkrijete? 

Ne. Ker ga še ne vem. Tuhtam. (smeh)  

Marcela Krničar
Trenutno ima intenzivne priprave na snemanje nove plošče, kjer bo ponudila marsikaj od dobre stare akustične Neishe do salse in pojočih kristalnih posod.

Lahko poveste tudi, kaj približno nas čaka? Ostajate zvesti sebi in svojemu žanru ali boste šli v drugačne žanrske vode? 

Vsak »shift« zahteva novo različico tebe. Ta plošča je nadgradnja mojega glasbenega izraza, po drugi strani pa se vrača k osnovam. Dober tekst, dobra pesem. Nobenih produkcijskih odkrivanj tople vode; dober, bogat, drag in kvaliteten zvok ter profesionalna ekipa. To je bistvo. Določeni del bo tudi nekako umetniško-terapevtski. Zelo sem raziskovala in študirala svet frekvenc in njihov vpliv na nas. Sploh komunikacijo z visokimi frekvencami in njihov terapevtski učinek. Izredno so me pritegnili kristali in tudi teksti so zelo radikalni. Nobenega kiča, saj bo to resen in zrel projekt. Komaj čakam, da ga vam predstavim.  

Za glasbenike je poletje čas nastopov. Imate s tem polne roke dela?

Kot rečeno, ker trenutno pripravljam novo ploščo, sem vse odpovedala. Konec meseca me lahko zasledite na festivalu Poezije in vina na Ptuju. 

Kako sicer preživljate poletne dni, zdaj ko ste doma? 

Crkljam svojega mačka Mukija, treniram vsak dan, hodim na razne lepotne tretmaje, kuham in tako dalje. No, vse to počnem pred in po intenzivnih vajah. Za vikende skočim na kako višjo goro ali pa do domačih ... 

Kako je kaj s poletnim branjem? Katere knjige ste prebrali in katero najbolj priporočate? 

Osredotočila sem se na terapevtske knjige, ki raziskujejo svet frekvenc. Sploh se ne zavedamo rušilnega kot tudi blagodejnega učinka zvoka, ki je vsekakor zdravilo prihodnosti. Kaj priporočam? Kako fejst knjigo z recepti, pa hop v kuhinjo. Skuhajte kaj sočnega veganskega in me kdaj povabite. (smeh)  

V zadnjem času ste s svojimi slikami dobili ogromno pohval na račun izklesane postave. Načrtno skrbite za svoje telo? 

Zdrav duh v zdravem telesu. Drugače ne gre. Če se dobro počutim, se tudi dobro videti, in obratno. 

S čim vsem delate na svoji postavi? 

Tečem, vadim jogo, hodim v hribe, delam vaje za moč v kombinaciji s kardio kickboksom in vse to kombiniram s tretmaji, kot so LPG, limfna drenaža, IR-savna ... 

Kaj pa ljubezen? Ste samski ali zasedeni, kot namigujejo nekateri? 

Srečno samska. 

Katere tri stvari bi vzeli na samotni otok? 

Prijatelja Nejca, agregat za elektriko in telefon. (smeh)