Delovno okolje

Feng šuj v pisarni

mo
2. 9. 2016, 17.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Starodavna kitajska modrost urejanja bivalnega prostora feng šuj uči, da s primerno postavitvijo pohištva, lončnic, dekoracije ter celo sob in hiš ustvarjamo okolje, ki prinaša srečo, zdravje in ljubezen.

profimedia
Rastline so v pisarni zelo zaželene. Na vsaki mizi bi morala biti vsaj ena listnata lončnica, saj te spodbujajo pozitivno energijo in izničujejo slabo energijo či.

Vitalna energija ima dve bistveni komponenti: jang (aktiven, svetel, poln energije, gibanja) in jin (pasiven, temen, pomirjujoč in vlažen). Če verjamete v feng šuj, se lahko poigrate z njegovimi zapovedmi tudi v pisarni.

Strokovnjak za feng šuj svetuje

Na spodnji del mize postavite kozarec vode. Če bo rahlo na desni strani, bo spodbujal h kreativnosti, na levi pa vam bo pomagal k boljšemu znanju in poznavanju. 

Miza naj bo dovolj velika, da vas bodo ljudje jemali resno. Če želite napredovati, se izogibajte mizi v obliki črke L.

Računalniki proizvajajo veliko količino energije jang, ki je sicer pozitivna, a jo morate uravnotežiti z modrimi, oranžnimi ali rdečimi potrebščinami na mizi.

Srednji del mize je področje znanja in navdiha. Na to mesto postavite nekaj modrega ali sivega, na primer računalniško miško, ki bo spodbudila kreativnost in jasne misli.

Koš za smeti naj ne bo v bližini delovne mize. Če se temu ne morete izogniti, ga postavite v spodnji levi kot mize.

Telefon naj bo v zgornjem levem kotu mize, predvsem to velja za levičarje. Če ste desničar, naj bo v spodnjem desnem kotu. To področje je povezano s pretokom denarja. Nikakor pa telefona ne postavite tako, da boste morali telo zvijati oziroma dajati roko na drugo stran telesa. To ustvarja negativno energijo či in povzroča neprijetnosti.

dreamstime
Kristali na računalniškem ekranu povečujejo vašo kreativnost, saj prevzamejo odvečne elektromagnetne valove.

Predale v omari podložite z modro ali rdečo podlago. S papirjem opravite hitro in ne pustite, da se vam valja po mizi.

Poslovni imenik položite na srednji ali spodnji desni del mize, saj je to območje pretoka denarja.

Potrebščine odložite v predal in uredite zmedo na pisalni mizi. Fotografije postavite v zgornji desni kot mize. To vam bo pomagalo vzpostaviti harmonijo in prijateljstvo tako v pisarni kot zunaj nje.

Arhivski material in mape naj bodo lično urejeni in pastelnih barv. Hranite jih v zgornjem levem kotu omare.