Pridiga

Pastor med nedeljsko mašo pokončal faranko

R.T.
16. 8. 2016, 17.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Spodleteli poskus čudodelstva med nedeljsko mašo se je končal s smrtjo faranke.

Lethebo Rabalango in njegova "žrtev"

Zbrani v cerkvi v kraju Polokwane v Republiki Južna Afrika so bili priča smrti faranke, potem ko pastor Lethebo Rabalango ni prestal »preizkusa vere«, kot je temu dejal sam.

Ženska tekom demonstriranja moči pastorjeve vere ni niti pisnila, nihče pa ni preveril, kako je z njo.

Njegova ideja je namreč bila, da če je lahko Jezus s pomočjo vere hodil po vodi, potem lahko tudi sam stori praktično karkoli. Da ne bi ostalo le pri besedah, je na podij povabil mlajšo žensko, da bi bila del resničnega čudeža. Velel ji je, naj se uleže, nekaj moških pa je nanjo dalo velik zvočnik.

A zvočnik ni bil dovolj, zato je nanj splezal še pastor. Ženska tekom demonstriranja moči pastorjeve vere ni niti pisnila, nihče pa ni preveril, kako je z njo. Pet minut je minilo, preden je Rabalango dal zvočnik odstraniti, ženski pa velel, naj vstane. Ni ga uslišala. S pomočjo zbranih je sčasoma prišla k zavesti, nato pa se začela pritoževati zaradi zlomljenega rebra. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je pozneje umrla zaradi notranjih krvavitev.

Pastorja njena smrt ni pretresla. Še več: obtožil jo je, da je bila njena vera prešibka, da bi prestala tako preprost preizkus.