Ferragosto

Zaradi gneče je rodila kar v avtomobilu

G.G./STA
16. 8. 2016, 11.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Za mladi par iz okolice italijanske Savone se je praznični vikend končal s porodom v avtomobilu. Novorojenček se je odločil na svet prijokati pred rokom, zaradi dolgih zastojev na obalni cesti od Genove proti francoski meji pa je ženska ob pomoči moža rodila kar v avtomobilu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Mladi par se je s svojimi tremi otroki, starimi štiri, tri in dve leti, namenil praznično nedeljo preživeti na morju. Ženska je bila sicer visoko noseča, a je imela do predvidenega datuma poroda še okoli 10 dni časa, poročajo lokalni mediji.

Družina je bila na plaži, ko so se nepričakovano začeli popadki. Starša sta otroke takoj naložila v avto in jih odpeljala domov ter se hitro odpravila proti bolnišnici v kraju Santa Corona di Pietra Ligure.

A na cesti se je zapletlo. Zaradi "ferragosta", ko se v Italiji tradicionalno na dopust odpravi več milijonov prebivalcev, sta se namreč znašla v prometnem zamašku. Popadki so se stopnjevali in porod se je začel.

Mali Christopher se je tako rodil na zadnjih sedežih družinskega avtomobila, ujetega v večkilometrskem zastoju, na svet pa mu je pomagal njegov oče. Novopečeno mamico in novorojenčka so kasneje odpeljali v porodnišnico, a sta oba dobro, poročajo italijanski mediji.