Metalski da

FOTO: Nenavadni poroki v Posočju

pk
29. 7. 2016, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Tolminu se je minuli konec tedna začel največji slovenski glasbeni festival Metaldays. Letošnji program je poskrbel za posebno presenečenje – dva para sta dogodek izbrala za sklenitev zakonske zveze.

Stipe Šurac
Prvi poljub novopečenih zakoncev na odru glasbene prireditve Metaldays so obiskovalci festivala pospremili z navdušenim vzklikanjem.

Festival, na katerem letos nastopa več kot 100 zasedb, ni samo glasbeni dogodek, edinstven je tudi zaradi svojega širokega koncepta. Če ga boste obiskali, boste doživeli nekakšne počitnice, s katerimi vzporedno poteka pestro dogajanje, in sicer različne aktivnosti in seveda najbolj pomembno – glasba.

Veliko je tujcev

Do konca tedna, festival bo namreč zaključen prihajajoči vikend, organizatorji na sotočju rek Tolminke in Soče pričakujejo več kot 10.000 ljudi. Ti lahko na velikem in idiličnem prizorišču v neokrnjeni naravi kampirajo in uživajo ob bogatem festivalskem programu. Vsako leto se tu znajde predvsem veliko tujcev – celo iz Avstralije in drugih bolj oddaljenih koncev sveta pridejo v ta posoški kraj.

Letošnji dogodek si bosta zagotovo še posebej močno zapomnila dva para, ki sta se odločila na priljubljenem festivalu kar poročiti. Tako so jima organizatorji pripravili poročni oder in uredili vse potrebno za sklenitev zakonske zveze na tolminskem festivalu.

Poroka na odru

Stipe Šurac
Obred sta vodila matičarka z Upravne enote Tolmin in pooblaščenec za sklepanje zakonskih zvez, župan tamkajšnje občine Uroš Brežan.

Para iz Italije in Francije sta pričakujoče in nasmejano stopila na oder, kjer sta ju že čakala matičarka z Upravne enote Tolmin in pooblaščenec za sklepanje zakonskih zvez, župan občine Tolmin Uroš Brežan. »Slikarski amaterji in organizatorji so za obred lepo okrasili oder, kmalu se je pod poročnim prizoriščem zbrala tudi množica obiskovalcev in veselo opazovala prvi poroki na festivalu Metaldays. Lepo je bilo,« svoje vtise sklene župan Uroš Brežan.

Zadovoljni organizatorji

Organizatorji, prav tako navdušeni nad odločitvijo dveh parov, da ta življenjski korak storita prav na njihovem dogodku, in dobro izpeljano ceremonijo, so sporočili, da so uspešno zaključili prvi Metaldays poroki. Mladoporočencem so zaželeli vse dobro in dodali, naj ne pozabijo na festival pripeljati tudi svojih otrok, ko bodo ti seveda dovolj stari za obisk takega festivala.