Nekoč bogat kot Bog

Legendarni Sting primoran nastopati na porokah

R.T.
21. 7. 2016, 09.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Biti pevec ali glasbenik, ki si denar služi z nastopi na poročnih slavjih, verjetno ni kariera, o kateri sanjajo nadobudneži, ki si želijo uspeha na glasbenem področju.

Said Gutseriev in Sting, plačan za svojo prisotnost.

Če seveda v igri niso velike vsote.

Ne ena, dve!

Vseeno bi znalo koga presenetiti, da se je nedavno v takšni vlogi znašel Sting (64), ki naj bi bil vreden okoli 200 milijonov evrov. A ne le enkrat, temveč dvakrat. Sting, ki je nekoč veljal za »kot Bog bogatega«, si te dni menda ni mogel privoščiti, da bi zavrnil ponudbo Hillary Hecktman, ki ga je povabila, da bi nastopil na njeni poroki. Hillary je hčerka Jeffreyja Hecktmana, ameriškega predsednika uprave finančnega podjetja Hilco Global. Sting je zanjo nastopal prejšnji vikend v Čikagu. Za to uslugo naj bi v žep pospravil dober milijon evrov, naročnica pa mu je plačala vse potne stroške.

Profimeida
Če zabava mladoporočence, ne preseneča, da tudi oddaja vile na svoji posesti v Toskani.

Marca je nastopil na poroki milijarderjevega sina Saida Gutserieva (28). Oče Mikhail (58) je naftni in medijski tajkun in čeprav točna vsota ni znana, je Sting skoraj gotovo dobil sedemmestno vsoto.

Denarne težave?

Zdi se, da se Sting na vse pretege trudi zaslužiti čim več (po zaključku ameriške turneje bo oblezel še Evropo; svoj glas je prodal tudi ustvarjalcem filma Zoolander 2). Je mogoče, da ima Sting, ki z ženo Trudie Styler (62) živi na zelo veliki nogi, denarne težave?

Družbi Steerpike Limited, v kateri je glavni delničar, primanjkuje sredstev, kot se izkaže. Britanski mediji poročajo, da družbe menda lahko posluje le še zato, ker ji je Sting obljubil svojo podporo. Do nadaljnjega.

Nekaj je jasno: Sting, Rod Stewart (71) in Elton John (69) imajo podobno težavo. Ne delajo več glasbe, ki bi se predvajala na radijskih valovih, zato se njihove plošče ne prodajajo. Stingov zadnji album The Last Ship je komaj priplezal na glasbene lestvice. Glavni vir dohodka je zato nastopanje v živo, česar se Sting loteva, kolikor se le da.

Če torej zabava mladoporočence, ne preseneča, da tudi oddaja vile na svoji posesti v Toskani. Za 7.000 evrov na teden. Kot rečeno, z ženo živita na veliki nogi, na plačilni listi pa ima približno sto ljudi. Ti skrbijo za njegovo kariero in za ostale vidike njegovega življenja. Otrokoma kaj dosti ne namerava zapustiti. »Kar pride, zapraviva, kaj dosti pa ni več ostalo,« je nekoč dejal.