Kosmati srčki

FOTO: Najbolj ljubki mešanci na svetu

ud
26. 7. 2016, 21.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kužki so med ljubitelji psov najbolj znani po tem, da njihov svet enostavno naredijo čudovit, malce neumen, predvsem pa ljubezniv. Njihova neverjetna ljubkost pa je pogosto razlog za nakup psa.

Dalmachshund je mešanec med dalmatincem in jazbečarjem (ang. dachshund).

Vsi mladički so ljubki, ampak nekateri imajo nekaj, čemur se človek prav ne more upreti in se zaradi tega odloči za določeno pasmo. Migajoči repki, ki nas pozdravijo, kadar pridemo domov, velike oči, ki nas prosijo za hrano, kadar jemo, in mnogo ostalega veselja nam ta mala ali velika bitja prinašajo. Lastniki majhnih psov vedo, da velike stvari prihajajo v majhnih »flaškah«.

Nagajivost

Ne samo da so ta drobcena bitja ljubka »za znoret«, ampak imajo tudi ogromno energije in so zelo aktivna, njihova navezanost na lastnika pa je neprecenljiva. Pri lastnikih velikih psov pa je ravno obratno. Ti psi se ne zavedajo, da so tako zelo veliki, in se včasih pač usedejo v lastnikovo naročje, kot da bi imeli namesto 50 ali več kilogramov samo kake tri. Z dolgo ali kratko dlako, z eno kilo ali osemdesetimi – ta bitja so na svetu zato, da nam življenje popestrijo ter da nam vračajo neizmerno ljubezen. Stoletja dolgo so se trudili, da bi ustvarili pse, ki bi zadovoljevali naše potrebe. Tako so nastali čistokrvni psi. Zdaj, ko pa jih imamo za hišne ljubljenčke in kot delovne pse, pa nam je pasma psa vse manj pomembna.