Konec sveta

V petek nas morda ne bo več

R.T.
26. 7. 2016, 09.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Če gre verjeti videoposnetku, ki si je nabral že več kot štiri milijone ogledov, nas v petek čaka konec sveta.

S24
Nasini strokovnjaki pravijo, da je napoved iz trte izvita.

Videoposnetek, pod katerega so se podpisali ustvarjalci Armageddon News, izpostavlja domnevno biblično napoved obrata magnetnega polja, ki da bo povsod bo svetu sprožil potresne sunke. Skratka, pola bi se zamenjala, sveta, kot ga poznamo, pa ne bi bilo več.

Takole med drugim pravi ženski računalniško poustvarjeni glas: »Kajti Jezus se bo vrnil na dan, ko se bosta pola obrnila, ko bodo potresi zavrteli Zemljo in jo obrnili na glavo, poguba ter uničenje pa bosta zavladala v vseh mestih.«

Magnetno polje je ustvarjeno s kroženjem toka, ki se vrtinči v staljenem železu Zemljinega zunanjega jedra. Drugi dejavniki so še morski tokovi in magnetno kamenje v skorji. Po ocenah znanstvenikov do takšnega obrata pride približno vsakih 780.000 let, vendar pa se pola ne zamenjata kar iznenada, temveč počasi skozi več tisoč let. Odkar pojav beležimo, se je severni magnetni pol zamaknil za približno tisoč kilometrov.

Od kje torej glasnikom katastrofe datum 29. julij?

Od 20. stoletja se je hitrost obrata povišala na 65 kilometrov letno. Pri Nasi so oznanili, da bo med 14. julijem in 19. avgustom hitrost še narasla, kar je očitno podlaga za črno napoved.

Nasini strokovnjaki pravijo, da je napoved iz trte izvita, saj da v milijonih let geološke zgodovine ni mogoče zaznati nič katastrofalnega.

Vse torej kaže, da se bo še ena napoved End Times Prophecies, ki stoji za Armageddon News, izkazala za prazne mranje. Pred časom že so napovedali, da bo maja v Zemljo trčil asteroid, nato pa še, da bo ameriški predsednik Barack Obama junija razkril, da je Antikrist.