Dopust

FOTO: Slovenski politiki zasačeni med užitki

Simon Rosc
25. 7. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Slovenska politična scena je na počitnicah. Nekateri so že skočili na morje, drugi so si oddahnili nekoliko drugače. Sredi počitnic smo ujeli osem slovenskih politikov, ki so se predajali užitkom.

Facebook
Dejan Židan je raje kot morje izbral bolj aktivno preživljanje prostega časa.

Poslanke in poslanci so letos v poslanskih klopeh presedeli skupaj 364 ur. Če to preračunamo v osemurni delovnik navadnega državljana, so se člani hrama demokracije na sejah prepirali 45 dni in pol. Ampak treba je priznati, da so prepiri res izčrpavajoči in da po njih nujno potrebujejo dopust.

Od Grčije do Poljske

Politiki izčrpani ali ne, na oddih je lepo oditi. Tako smo med prvimi na grškem Santoriniju ujeli podpredsednika DZ Matjaža Nemca. Njegov strankarski šef Dejan Židan je namesto s plažo počitnice začel s tekom po Ljubljani v družbi prijateljev. Si pa je v slani vodi zato oddahnil Židanov svetovalec Jani Prednik, ki naj bi se, mimogrede, med poletjem pobližje spogledoval z aktualno miss Slovenije Matejo Kociper.

Matej Tonin se je raje kot na morje z družino odpravil v živalski vrt, njegov strankarski kolega Jernej Vrtovec pa je med čofotanjem po morski vodi užival s svojo hčerko in ženo.

Pri SDS so razpoloženi bolj za kampiranje. Tako je Branko Grims te dni užival v Bovcu na Taboru, kjer zagotovo ni manjkalo klobas, Vinko Gorenak pa se je z družino odpravil z avtodomom na Poljsko. In nazadnje – pred dnevi je kratek dopust na morju zaključila Alenka Bratušek, ki pa je v javnost poslala fotografijo svojih nog, ki jih tudi sicer zelo rada pokaže.