Nov škandal na Hrvaškem

Kako se gostijo politiki

U.K.
5. 5. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Hrvaško pretresa nov škandal. Državljane je namreč precej razjezil račun za večerjo, ki so si jo privoščili Milanović ter še trije ministri, saj je bil znesek višji, kot je povprečna plača na Hrvaškem.

Wikipedija
Zoran Milanović

Milovanović in ministri so skupaj zapravili okoli 900 evrov.

Glede na račun so si takratni premier in njegovi gostje najprej privoščili karpačo iz hobotnice z mediteransko salso, škampe na žaru in solato s kozicami. Vse skupaj je stalo okoli 900 kun (119 evrov). Sledile so tri porcije jastoga thermidor, ki so stale okoli 120 evrov, nato pa še zobatec v pečeni zelenjavi, ki je stal okoli 250 evrov. Poleg so naročili še črno rižoto za 86 evrov in vse skupaj zalili z dvema buteljkama matuškovega dingača, pri čemer vsaka stane 75 evrov. Na računu se je znašlo še nekaj steklenic kokakole, travarica, irski liker Baileys in macchiato. Celoten račun je znašal 6502 kuni, kar nanese približno 862 evrov.

Palača

Vse to so si Zoran Milovanović, ki je bil takrat še predsednik vlade, in njegovi gostje privoščili 2. oktobra lani v hotelu Palace v Dubrovniku, ki seveda ne velja za ravno najbolj poceni ustanovo, imel pa naj bi najlepši razgled na slavne Elafite. Račun je prejšnji teden prišel v javnost preko medijev. Z Milovanovićem so bili v hotelu še Darko Lorencin, Branko Grčić in Boris Lalovac, približno tisoč evrov pa so zapravili v eni uri. V »Palači« so potrdili, da je pri njih takrat res bil Milovanović z gosti in da je račun pokrila stranka SDP.

SDP

V Socialdemokratski stranki Hrvaške so prav tako potrdili, da imajo evidentiran račun iz Dubrovnika, dodali pa so, da je šlo za pomemben sestanek. Najverjetneje so ob jastogu in dobrem vinu naredili načrt, kako stranko obdržati na oblasti še naslednja štiri leta.