Vpletenost Busheve administracije

Ameriška vlada mu streže po življenju, ker pozna resnico o 11. septembru

R.T.
4. 7. 2016, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Moški, ki je obtožen, da je ustrelil svojo ženo, je prepričan, da ima dokaz, da so teroristični napadi, ki so 11. septembra 2001 pretresli ZDA, povezani z Bushevo administracijo.

Kurt Sonnenfeld

Kurt Sonnenfeld je delal za eno od agencij, tesno povezanih z Oddelkom za domovinsko varnost ZDA, ko se je zgodil 11. september.

Leta 2002 so ga aretirali zaradi suma, da je umoril svojo ženo.

Sumljiva smrt

Ko sta dve potniški letali trčili v stolpnici Word Trade Centra v New Yorku, je dobil neomejen dostop do ruševin. Naloga takrat 39-letnega Sonnenfelda je bila, da posname vse, kar bo videl. Njegova video dokumentacija naj bi bila del poročila, le da Kurt posnetkov nikoli v vročil. Leta 2002 je njegova prva žena Nancy umrla zaradi strela v glavo. Imela je 36 let. Vse je kazalo, da je morilec Sonnenfeld (bil je pošprican s krvjo, na njegovih hlačah in jopiču so odkrili sledove smodnika), dokler preiskovalci niso odkrili ženinega poslovilnega pisma. Preiskava je pokazala tudi, da so prstni odtisi na strelnem orožju pripadali le ženi, sledovi smodnika pa so bili le na njeni dlani. Kurt je pobegnil, ker je sumil, da zadeva še ni končana. Ni se motil. Leta 2003 je ameriški sodnik podpisal nov nalog za njegovo aretacijo.

Facebook
Kurt Sonnefeld z ženo Nancy

Pobeg v Argentino

Danes 54-letni Sonnenfeld je v Argentini – tam se je poročil in dobil dve hčerki – ZDA pa bi ga rade dobile nazaj. Iščejo ga v zvezi z umorom žene, čeprav je tožilstvo leta 2002 opustilo primer (s pravico do nove vložitve), a Kurt meni, da so nameni ameriške vlade veliko bolj zlovešči. Prepričan je namreč, da ga hočejo utišati zaradi tistega, kar je videl na pogorišču stavbe 6 – dokaze, da je v najbolj smrtonosnem napadu na ameriških tleh prste vmes imela Busheva administracija. Če ga Argentina izroči zvezni državi Kolorado, bi lahko bil v primeru, da bo spoznan za krivega, usmrčen.

Kaj je videl?

Pod stavbo 6 je menda naletel na izpraznjen trezor – izpraznjen naj bi bil tik pred napadom. Kurt je prepričan, da je to dovoljšen dokaz, da je Busheva administracija vsaj vedela, da se bodo napadi zgodili. In da so jih dopustili, da so sodelovali. Nekaj podobnega so preiskovalci odkrili v kletnih prostorih stavbe 4 – trezor s sledovi, da je nekdo poskušal vstopiti, v njem pa skoraj tisoč ton srebra in zlata. Vseeno pa se Kurtu zdi najbolj sumljivo dogajanje okoli stavbe 7. Ta se je zrušila, čeprav v napadu menda ni utrpela škode. »Nobene strukturne škode ni bilo. Vseeno se je zrušila kot učbeniški primer implozije – 47 nadstropij se je zrušilo v le 6,5 sekunde,« je povedal za dokumentarec, posnet v Argentini.