Norišnica

Šli so v preiskavo: pravijo, da jih ne šteje 18

R.T.
4. 7. 2016, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Eden od časnikov je zaradi mladega portugalskega zvezdnika sprožil preiskavo, klici predsednika nogometnega kluba v porodnišnico.

Renato Sanches je eno od vidnejših imen letošnjega Eura 2016. Še več, okoli nogometaša, ki ga je tik pred začetkom evropskega prvenstva nemški Bayern kupil za 35 milijonov evrov, se spletajo nenavadne zgodbice. Trenutno so vroča ugibanja o Sanchesovi resnični starosti. Veliko ljudi namreč ne verjame, da jih šteje rosnih 18, saj naj bi njegova telesna konstitucija in nogometne spretnosti presegale sposobnosti 18-letnika.

Stvari so šle celo tako daleč, da je predsednik kluba Sporting Lisbon Bruno de Carvalho klical v porodnišnico Amadora, kjer se je rodil Sanches, da bi enkrat za vselej potrdil datum njegovega rojstva.

Portugalski športni časnik Jornal de Noticias pa je sprožil pravo preiskavo, po kateri zdaj trdijo, da pridobljeni dokumenti kažejo, da se je Sanches res rodil 18. avgusta 1997, vendar pa njegovo rojstvo ni bilo registrirano do 22. avgusta leta 2002 – pet let kasneje. Sanchesov oče zapustil njegovo mamo, ko je imel Renato komaj pet mesecev, in se preselil v Francijo. Šele ob vrnitvi na Portugalsko je lahko dokončal postopek registracije sinovega rojstva, piše portugalski časnik.

Sanches nad ugibanji in preiskavami o njegovi starosti ni navdušen. Pravi, da gre za izkazovanje nespoštovanja do njega in njegovega dosedanjega klube Benifica. "Vsi smo prisotni na družabnih omrežjih, vsi imamo doma televizorje, vsi smo dnevno slišali te zgodbe. Vsi nogometaši so slišali te zgodbe in o njih razmišljali. nekega dne so se spomnili, da Renato ni star 18, ampak 22 ali 23 let. Odrasel sem na Portugalskem, 10 let sem bil v benifici - kako bi bil lahko star 25 let?" se ob tem sprašuje mladi portugalski zvezdnik Sanches.