Zanimivosti

Tik za italijansko mejo so gostili prvi veganski festival

tp
18. 6. 2016, 10.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ponudba veganskih jedi je vse bolj pestra, kar je bilo v Miljah očitno.

Svet24

Dogajanje na prvem veganskem festivalu v Miljah pri Trstu ni minilo čisto tako, kot so organizatorji načrtovali, zagodlo jim jo je namreč vreme. A obiskovalcem so ponudili veganske jedi odličnih okusov. Zmagale se doma spečene sladice.

Svet24

Čeprav so se organizatorji prvega veganskega festivala v Miljah odločili, da ga izvedejo junija, ko naj bi že dišalo po poletju, je festivalsko dogajanje minilo v povsem drugačnem vzdušju. Nekaj krajših uric suhega in celo nekoliko sončnega vremena ni moglo odgnati dežja in privabiti kaj več obiskovalcev. Stojnice so se tako morale preseliti v notranjost gledališča, kjer so se izvedla tudi različna predavanja. Ne glede na vse je največ pozornosti pritegnila veganska kulinarika, vse od zdravih sokov, veganskih sirov, testenin in rižot pa do okusnih domačih sladic. Ti izdelki so nedvomno zaznamovali prvi tovrstni festival na tržaškem področju.

Svet24

Društvo Vegetariani e Vegani Muja, s podporo občine, je zelo dobro zastavilo namen dogodka, vendar verjamemo, da bodo v naslednjih letih vse skupaj le izboljšali. Najti lokacijo in stojnice je bila za mnoge prava preizkušnja in organizatorjeva odločitev, da se sprva vse skupaj postavi v dva lokacijsko ločena parka, ni bila ravno posrečena. Vsekakor pa verjamemo, da bo festival živel naprej in da je sporočilo srečanja, približati vegansko življenje, doseglo tudi prebivalce Milj ob Trstu in širše.